EVBox nieuwe CEO

Remco Samuels nieuwe CEO van EVBox

Het EVBox managementteam met in het midden de nieuwe CEO Foto: EVBox

Remco Samuels is donderdag aangekondigd als nieuwe CEO van het bedrijf EVBox. Samuels vervulde de functie sinds mei 2021 al op interim basis en wordt nu ook de vaste bestuursvoorzitter.

“Met Remco’s uitgebreide ervaring in de energie-industrie en expertise in het bouwen van verbonden teams in verschillende internationale business units, sluit Remco zich aan bij EVBox om zijn verdere groei in de elektrische mobiliteitssector te ondersteunen”, aldus EVBox.

Eerder was de nieuwe (vaste) CEO actief voor EY en ENGIE Nederland. Daarna verhuisde hij naar Brussel en later naar Parijs, waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde binnen de strategie- en financiële afdelingen van ENGIE.

Samuels voorganger, Kristof Vereenooghe, stond sinds 2015 aan het roer bij het bedrijf. Hij is sinds mei 2021 niet meer actief betrokken bij EVBox. “Hij zal zijn carrière buiten het bedrijf voortzetten en het managementteam van EVBox wenst hem het allerbeste in deze nieuwe stappen.”

400.000 laadpunten

EVBox werd opgericht in 2010 en biedt residentiële en commerciële laadstations, (ultra)snelladers en schaalbare laadbeheersoftware aan. Het bedrijf verscheepte al meer meer dan 400.000 laadpunten naar klanten en partners en verwerkt ruim 1,4 miljoen laadtransacties per maand op de EVBox Everon-laadbeheersoftware.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.