BP heeft meer dan een tiende van het personeelsbestand in zijn e-mobiliteitsdivisie voor elektrische voertuigen geschrapt en zich uit verschillende markten teruggetrokken. De Britse energiereus wil zijn BP Pulse activiteiten toespitsen op slechts vier landen, namelijk de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en China.
'focus verleggen'

BP gaat zich met BP Pulse focussen op nog maar vier landen, in plaats van twaalf

Het opladen van elektrische voertuigen blijft voor BP in de toekomst een van de vijf belangrijkste groeimotoren, naast gemak, bio-energie, waterstof en duurzame energie. Foto: ProMedia, 2024

BP heeft meer dan een tiende van het personeelsbestand in zijn e-mobiliteitsdivisie voor elektrische voertuigen geschrapt en zich uit verschillende markten teruggetrokken. De Britse energiereus wil zijn BP Pulse activiteiten toespitsen op slechts vier landen, namelijk de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en China.

Dit meldt persbureau Reuters. De veranderingen bij BP Pulse maken deel uit van de inspanningen van de onlangs benoemde CEO Murray Auchincloss om de focus te verleggen en zich te concentreren op de meest winstgevende segmenten van het bedrijf. Daarnaast kamp BP momenteel met twijfels bij investeerders over de plannen om over te stappen van olie en gas naar koolstofarme energie. Volgens Reuters heeft BP zich teruggetrokken uit verschillende markten nadat het niet genoeg resultaten had behaald in de commerciële EV-vlootsector. BP Pulse zal zich gaan concentreren op vier landen in plaats van twaalf. Dit betreft de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en China. Ook Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk zijn door BP gewaardeerd als interessante groeilanden voor elektrisch laden.

10 procent

In de e-mobiliteitsdivisie van BP zijn recent in totaal honderd banen geschrapt. Dit komt neer op meer dan 10 procent van het mondiale personeelsbestand van negenhonderd, naast een groot aantal overplaatsingen naar andere divisies. BP wil de cijfers niet aan Reuters bevestigen.

De stap van BP komt op een moment dat autofabrikanten over de hele wereld de broekriem aanhalen te midden van een langzamer dan verwachte introductie van elektrische voertuigen.

Groeimotoren

Het opladen van elektrische voertuigen blijft voor BP in de toekomst een van de vijf belangrijkste groeimotoren, naast gemak, bio-energie, waterstof en duurzame energie. ‘Onze EV-ambities zijn niet veranderd’, aldus BP in een reactie naar Reuters. ‘De veranderingen bij BP Pulse zijn een stap om ervoor te zorgen dat we onze doelen met nog grotere precisie en effectiviteit kunnen uitvoeren.’

Het bedrijf exploiteerde eind 2023 wereldwijd ruim 29.000 laadpunten en streeft ernaar om in 2030 over 100.000 laadpunten te beschikken.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP gaat zich met BP Pulse focussen op nog maar vier landen, in plaats van twaalf | TankPro.nl
BP heeft meer dan een tiende van het personeelsbestand in zijn e-mobiliteitsdivisie voor elektrische voertuigen geschrapt en zich uit verschillende markten teruggetrokken. De Britse energiereus wil zijn BP Pulse activiteiten toespitsen op slechts vier landen, namelijk de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en China.
'focus verleggen'

BP gaat zich met BP Pulse focussen op nog maar vier landen, in plaats van twaalf

Het opladen van elektrische voertuigen blijft voor BP in de toekomst een van de vijf belangrijkste groeimotoren, naast gemak, bio-energie, waterstof en duurzame energie. Foto: ProMedia, 2024

BP heeft meer dan een tiende van het personeelsbestand in zijn e-mobiliteitsdivisie voor elektrische voertuigen geschrapt en zich uit verschillende markten teruggetrokken. De Britse energiereus wil zijn BP Pulse activiteiten toespitsen op slechts vier landen, namelijk de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en China.

Dit meldt persbureau Reuters. De veranderingen bij BP Pulse maken deel uit van de inspanningen van de onlangs benoemde CEO Murray Auchincloss om de focus te verleggen en zich te concentreren op de meest winstgevende segmenten van het bedrijf. Daarnaast kamp BP momenteel met twijfels bij investeerders over de plannen om over te stappen van olie en gas naar koolstofarme energie. Volgens Reuters heeft BP zich teruggetrokken uit verschillende markten nadat het niet genoeg resultaten had behaald in de commerciële EV-vlootsector. BP Pulse zal zich gaan concentreren op vier landen in plaats van twaalf. Dit betreft de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en China. Ook Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk zijn door BP gewaardeerd als interessante groeilanden voor elektrisch laden.

10 procent

In de e-mobiliteitsdivisie van BP zijn recent in totaal honderd banen geschrapt. Dit komt neer op meer dan 10 procent van het mondiale personeelsbestand van negenhonderd, naast een groot aantal overplaatsingen naar andere divisies. BP wil de cijfers niet aan Reuters bevestigen.

De stap van BP komt op een moment dat autofabrikanten over de hele wereld de broekriem aanhalen te midden van een langzamer dan verwachte introductie van elektrische voertuigen.

Groeimotoren

Het opladen van elektrische voertuigen blijft voor BP in de toekomst een van de vijf belangrijkste groeimotoren, naast gemak, bio-energie, waterstof en duurzame energie. ‘Onze EV-ambities zijn niet veranderd’, aldus BP in een reactie naar Reuters. ‘De veranderingen bij BP Pulse zijn een stap om ervoor te zorgen dat we onze doelen met nog grotere precisie en effectiviteit kunnen uitvoeren.’

Het bedrijf exploiteerde eind 2023 wereldwijd ruim 29.000 laadpunten en streeft ernaar om in 2030 over 100.000 laadpunten te beschikken.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.