Samenwerking EV Box en Q8

Q8 en EVBox gaan gezamenlijk laadoplossingen leveren

Bron: EVBox

Q8 gaat een samenwerking aan met EVBox voor het leveren van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Samen willen de partijen laders gaan installeren voor bedrijven en hun werknemers. 

Met zowel Q8 als Tango electric, beiden onderdeel van Q8, zet het bedrijf naar eigen zeggen steeds steviger in op laden. De bedrijven gaan nu gezamenlijk hun ‘B2B-ambities waarmaken’ door EVBox-laadstations te installeren en exploiteren, zowel op kantoor als bij werknemers thuis. Het volledige proces wordt daarbij verzorgd door Q8: van installatie tot de service achteraf. Naast het leveren van de laadstations, ondersteunt het Nederlandse EVBox om het aanbod en netwerk van zowel Q8 als Tango electric verder uit te breiden.

Bijbehorende laadpas

De bijhorende Q8- en Tango electric-laadpas geeft daarnaast toegang tot 98 procent van alle laadstations in de Benelux. Volgens Q8 is dat een grote stap in de transformatie die het bedrijf doormaakt tot ‘duurzame mobiliteitsspeler’. “Bedrijven zijn massaal hun wagenpark aan het vergroenen en willen hierbij op een professionele manier ondersteund en ontzorgd worden. We zijn dan ook blij dat we hen, dankzij dit partnership met EVBox, kunnen helpen met een totaalpakket waarbij alles van A tot Z wordt verzorgd”, aldus e-mobility manager Daniël Geerts van Q8.

Het in België gevestigde Q8 zet naast laden ook in op duurzamere brandstoffen zoals HVO100, CNG en LNG. Met meer dan 465 Q8- en 196 Tango-tankstations is het bedrijf één van de grootste brandstofspelers in de Benelux. In de BeLux heeft Q8 bovendien een retailnetwerk van meer dan 150 lokale ‘Shop&Go’-convenience stores, samen met Delhaize en Panos.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.