TotalEnergies is een samenwerking aangegaan met het Spaanse Wenea. In het partnership willen de bedrijven samen in Spanje ‘de toonaangevende aanbieder in elektrische mobiliteit’ worden. De eerste stap is reeds gezet met de overname van liefst tweehonderd Wenea snel- en ultrasnellaadstations.
'winnende propositie'

TotalEnergies en Wenea: ‘Samen leidende speler in elektrische mobiliteit worden’

Het belangrijkste doel van de samenwerking tussen TotalEnergies en Wenea is in Spanje dé leidende aanbieder te zijn van alles op het gebied van elektrische mobiliteit. Foto: Wenea, 2024

TotalEnergies is een samenwerking aangegaan met het Spaanse Wenea. In het partnership willen de bedrijven samen in Spanje ‘de toonaangevende aanbieder in elektrische mobiliteit’ worden. De eerste stap is reeds gezet met de overname van liefst tweehonderd Wenea snel- en ultrasnellaadstations.

Het belangrijkste doel van de samenwerking tussen TotalEnergies en Wenea is in Spanje dé leidende aanbieder te zijn van alles op het gebied van elektrische mobiliteit. Dit willen beide bedrijven realiseren door in het betreffende land een landelijk dekkend netwerk van krachtige oplaadhubs te ontwikkelen. Als eerste stap in de samenwerking heeft TotalEnergies Nordian CPO overgenomen, een dochteronderneming van de Wenea-groep, eigenaar van tweehonderd oplaadpunten. Deze tweehonderd locaties, volledig voorzien van hernieuwbare elektriciteit, liggen langs belangrijke snelwegen en in stedelijke en voorstedelijke gebieden in alle zeventien regio’s van Spanje. Daarbij zeggen TotalEnergies en Wenea met de samenwerking ook een ​​strategisch partnerschap op te gaan zetten die de expertise en vaardigheden van beide bedrijven moet bundelen op het gebied van infrastructuur, stroomdistributie en mobiliteit.

Pionier

“We zijn blij met de overname van dit landelijke netwerk van snelle en ultrasnelle oplaadpunten en zijn bereid een solide samenwerking op te bouwen met Wenea, een pionier op het gebied van EV-laden in Spanje”, zegt Mathieu Soulas, Senior Vice President New Mobilities and Marketing bij TotalEnergies. “Spanje heeft de op vier na grootste autovloot van Europa en het aandeel elektrische voertuigen breidt zich snel uit. Voor TotalEnergies is dit een geweldige kans om ons netwerk in Europa uit te breiden en een positie te veroveren als toonaangevende speler op het gebied van opladen op hoog vermogen in Spanje. Deze aankondiging bevestigt ook de toewijding van het bedrijf aan de energietransitie in het land, waar TotalEnergies een zakelijke portefeuille heeft van meer dan twee miljoen contracten voor gas, elektriciteit en aanverwante diensten.

Leiderschapsrace

“Dit is een race om het leiderschap om miljoenen klanten land voor land te bedienen”, aldus president José Manuel Zorrilla van Wenea. “Deze nieuwe overeenkomst zal een winnende propositie opleveren. We zijn er trots op om samen te mogen werken met TotalEnergies om de toonaangevende high-end energieleverancier te zijn. Onze innovatie, digitale strategie, klantgerichtheid en leiderschap in laaddiensten maken Wenea tot een unieke speler op de EV-markt.”

Grootste

Wenea is de grootste Spaanse onafhankelijke speler op het gebied van oplaaddiensten voor elektrische voertuigen en exploiteert momenteel meer dan 1200 oplaadpunten. In 2023 heeft Wenea de doelstellingen voor de uitrol van het netwerk overtroffen met meer dan honderd oplaadpunten met hoog vermogen aan belangrijke snelwegen, stedelijke en voorstedelijke gebieden, waaronder de toekenning van de grootste openbare aanbesteding tot nu toe in Spanje (Sevilla) en meer dan vijf van de belangrijkste aanbestedingen in Groot-Brittannië.

Het partnerschap in Spanje sluit aan bij de ambitie van TotalEnergies om tegen 2028 in Europa meer dan duizend krachtige oplaadpunten voor elektrische voertuigen te exploiteren.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TotalEnergies en Wenea: ‘Samen leidende speler in elektrische mobiliteit worden’ | TankPro.nl
TotalEnergies is een samenwerking aangegaan met het Spaanse Wenea. In het partnership willen de bedrijven samen in Spanje ‘de toonaangevende aanbieder in elektrische mobiliteit’ worden. De eerste stap is reeds gezet met de overname van liefst tweehonderd Wenea snel- en ultrasnellaadstations.
'winnende propositie'

TotalEnergies en Wenea: ‘Samen leidende speler in elektrische mobiliteit worden’

Het belangrijkste doel van de samenwerking tussen TotalEnergies en Wenea is in Spanje dé leidende aanbieder te zijn van alles op het gebied van elektrische mobiliteit. Foto: Wenea, 2024

TotalEnergies is een samenwerking aangegaan met het Spaanse Wenea. In het partnership willen de bedrijven samen in Spanje ‘de toonaangevende aanbieder in elektrische mobiliteit’ worden. De eerste stap is reeds gezet met de overname van liefst tweehonderd Wenea snel- en ultrasnellaadstations.

Het belangrijkste doel van de samenwerking tussen TotalEnergies en Wenea is in Spanje dé leidende aanbieder te zijn van alles op het gebied van elektrische mobiliteit. Dit willen beide bedrijven realiseren door in het betreffende land een landelijk dekkend netwerk van krachtige oplaadhubs te ontwikkelen. Als eerste stap in de samenwerking heeft TotalEnergies Nordian CPO overgenomen, een dochteronderneming van de Wenea-groep, eigenaar van tweehonderd oplaadpunten. Deze tweehonderd locaties, volledig voorzien van hernieuwbare elektriciteit, liggen langs belangrijke snelwegen en in stedelijke en voorstedelijke gebieden in alle zeventien regio’s van Spanje. Daarbij zeggen TotalEnergies en Wenea met de samenwerking ook een ​​strategisch partnerschap op te gaan zetten die de expertise en vaardigheden van beide bedrijven moet bundelen op het gebied van infrastructuur, stroomdistributie en mobiliteit.

Pionier

“We zijn blij met de overname van dit landelijke netwerk van snelle en ultrasnelle oplaadpunten en zijn bereid een solide samenwerking op te bouwen met Wenea, een pionier op het gebied van EV-laden in Spanje”, zegt Mathieu Soulas, Senior Vice President New Mobilities and Marketing bij TotalEnergies. “Spanje heeft de op vier na grootste autovloot van Europa en het aandeel elektrische voertuigen breidt zich snel uit. Voor TotalEnergies is dit een geweldige kans om ons netwerk in Europa uit te breiden en een positie te veroveren als toonaangevende speler op het gebied van opladen op hoog vermogen in Spanje. Deze aankondiging bevestigt ook de toewijding van het bedrijf aan de energietransitie in het land, waar TotalEnergies een zakelijke portefeuille heeft van meer dan twee miljoen contracten voor gas, elektriciteit en aanverwante diensten.

Leiderschapsrace

“Dit is een race om het leiderschap om miljoenen klanten land voor land te bedienen”, aldus president José Manuel Zorrilla van Wenea. “Deze nieuwe overeenkomst zal een winnende propositie opleveren. We zijn er trots op om samen te mogen werken met TotalEnergies om de toonaangevende high-end energieleverancier te zijn. Onze innovatie, digitale strategie, klantgerichtheid en leiderschap in laaddiensten maken Wenea tot een unieke speler op de EV-markt.”

Grootste

Wenea is de grootste Spaanse onafhankelijke speler op het gebied van oplaaddiensten voor elektrische voertuigen en exploiteert momenteel meer dan 1200 oplaadpunten. In 2023 heeft Wenea de doelstellingen voor de uitrol van het netwerk overtroffen met meer dan honderd oplaadpunten met hoog vermogen aan belangrijke snelwegen, stedelijke en voorstedelijke gebieden, waaronder de toekenning van de grootste openbare aanbesteding tot nu toe in Spanje (Sevilla) en meer dan vijf van de belangrijkste aanbestedingen in Groot-Brittannië.

Het partnerschap in Spanje sluit aan bij de ambitie van TotalEnergies om tegen 2028 in Europa meer dan duizend krachtige oplaadpunten voor elektrische voertuigen te exploiteren.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.