Laadpalen EVBOX Pride

EVBox geeft laadpalen in Amsterdam regenboog-makeover

Foto: EVBox

EVBox geeft haar publieke laadpalen in het stadscentrum van Amsterdam een regenboog-makeover tijdens de PRIDE. Op die manier vraagt de laadpaalfabrikant aandacht voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Het initiatief is een samenwerking met energiebedrijf Vattenfall.

De opbrengst van de laadsessies op de 130 laadpalen wordt gedoneerd aan de LGBTQIA+-belangenorganisatie COC Nederland. EVBox verdubbelt de opbrengst aan het eind van de periode, die loopt van 30 juli tot en met 7 augustus.

Op de laadpalen staan bovendien QR-codes waarmee enkele video’s bekeken kunnen worden met persoonlijke verhalen vanuit de LGTBQIA+-gemeenschap. Hiervoor werden werknemers van EVBox en Vattenfall én leden van het COC geïnterviewd op het kantoor van EVBox.

Ruim 15.00 euro

EVBox voorziet de laadpalen tijdens de PRIDE sinds 2018 van bestickering met regenboogkleuren. In de afgelopen vijf jaar heeft het initiatief ruim 15.000 euro aan donaties opgehaald. Dat geld werd onder andere gebruikt voor het ondersteunen van Gender & Sexuality Alliances (GSA’s) in scholen door heel Nederland. GSA’s zijn groepen studenten, zowel LBGTQIA+’ers als ‘bondgenoten’, die een veilige omgeving willen creëren, aandacht willen vragen met verscheidene campagnes (zoals ‘Purple Friday’), en beleidsveranderingen willen doorvoeren.

Ook werd met het geld hulp geboden aan kleinschalige initiatieven in Nederland via het ‘Bob Angelo Fund’, waaronder een diner voor oudere LBTQIA+’ers, een filmavond en paneldiscussie voor bi-culturele LBTQIA+’ers, en een besloten zwemsessie voor transgenders.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.