TSG Group en EVBox Group gaan samenwerking aan op gebied van laadpalen

Bron: eigen foto Remco

De TSG Group en de EVBox Group gaan zich gezamenlijk bezighouden met laadpalen. TSG biedt daarbij de diensten en service van EVBox aan. Dat doet het bedrijf als reseller in dertig Europese landen. Bij de samenwerking gaat het om de verkoop, de installatie en het onderhoud van de reguliere laadpalen en snelladers van EVBox.

EVBox traint de installateurs van TSG om klanten te kunnen voorzien van een ‘succesvolle oplevering en het onderhoud van de laadoplossingen’. Kristof Vereenooghe is blij om te zien dat de partijen samen laadoplossingen kunnen aanbieden aan klanten in heel Europa. ”Met onze laadoplossingen maakt TSG de overstap naar elektrische mobiliteit zo eenvoudig mogelijk voor haar klanten en energieleveranciers”, aldus de CEO van EVBox Group. ”EVBox Group ondersteunt TSG graag met de expertise en oplossingen, zodat de installateurs van TSG bedrijven kunnen helpen elektrificeren.”

Netwerk

Volgens de partijen kunnen bijvoorbeeld eigenaars van tankstations profiteren van de laadoplossingen van EVBox. De CEO van TSG Group stelt dat de samenwerking op het goede moment komt. “EVBox Group’s aanbod van laadoplossingen, samen met haar wereldwijde netwerk van klanten en partners, gaat perfect samen met TSG’s organisatie, waarden en klantenbestand. Door middel van partnerschappen met belangrijke spelers op het gebied van duurzame mobiliteit, zoals EVBox Group dus, legt TSG de basis voor een sterke, blijvende positie in de multi-energie en mobiliteitsindustrie”, vertelt Jean-Marc Bianchi.

De eerste laadpalen als gevolg van de samenwerking werden al geplaatst in Nederland, Frankrijk, Denemarken en Kroatië. In december vertelde Frans Somers, de verkoopmanager van TSG Netherlands, aan TankPro dat laadpalen een steeds interessante markt vormen. “Als tankstation kun je goedkoop elektriciteit inkopen, waardoor het interessant is om dit via je laadpalen weer te verkopen. Er zit veel marge op stroom, meer dan op brandstoffen.” Volgens Somers kan je als tankstation niet meer lang wachten om laadpalen aan te bieden. “Dit is echt dé tijd om in te spelen op elektrisch rijden en laden. Anders mis je de boot.”

Energienetwerk

TSG Group is actief in dertig Europese landen en biedt oplossingen en diensten voor zowel openbare als particuliere energienetwerken binnen de mobiliteit. Ook focust het bedrijf zich op alternatieve brandstoffen als aardgas, waterstof en biobrandstoffen. Daarmee hoopt TSG de klanten te ondersteunen bij ‘het beheren en transformeren van hun energienetwerken’ op weg naar duurzame mobiliteit. EVBox Group biedt verschillende laadoplossingen voor elektrische voertuigen, waaronder ultrasnelladers. Het bedrijf heeft een groot aantal commerciële laadstations. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.