Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’

Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’

De turbolader is geplaatst op het terrein van Reinders aan de Hamelandroute, beter bekend als de N313. Reinders, 2023

In de Achterhoekse plaats Aalten is aan de Hamelandroute ‘de snelste laadpaal van Nederland’ geplaatst. Met een laadsnelheid van 360 kW is de Terra 360 van ABB in staat om een elektrische auto in minder dan vijftien minuten op te laden.

De turbolader is geplaatst op het terrein van Reinders aan de Hamelandroute, beter bekend als de N313 tussen de Achterhoekse plaats Aalten en het Duitse Bocholt. De laadpaal staat vlakbij de voormalige grensovergang en op enkele meters van het Hameland Stop-tankstation. “Bij de meeste laadpalen duurt het uren voor je voertuig is opgeladen”, licht Henk Reinders het initiatief toe. “Snelladers doen er veel minder lang over, maar daar zijn er hier in de regio nog niet veel van. De Hamelandroute is een redelijk drukke weg met verkeer tussen Nederland en Duitse plaatsen als Bocholt, Düsseldorf en Kassel. Veel bezitters van een EV willen graag tussentijds snel bij kunnen laden. Maar waar moeten ze dat doen? Kusters heeft in Groenlo 150 kW laders en Fastned zit alleen aan de snelwegen en dat is ook niet direct in de buurt. In Aalten groeit het aantal bedrijven dat met elektrische busjes rijdt. Ook komen er veel Nederlandse en Duitse pakketdiensten voorbij. Halverwege hun rit willen die allemaal snel bij kunnen laden. Onze Terra 360, gerealiseerd op een heel toegankelijke plek, maakt dit mogelijk”, aldus Reinders.

250 kilometer

Met een laadsnelheid van 360 kW is de Terra 360 laadpaal in staat om een elektrische auto in minder dan vijftien minuten op te laden waarmee die weer tot 250 kilometer kan rijden. De snellader is ontwikkeld door ABB. Het bedrijf heeft jarenlang geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om de snelste en meest efficiënte laadpaal te realiseren. De laadpaal is niet alleen snel, maar ook duurzaam. Reinders: “Hij gebruikt, indien mogelijk, hernieuwbare energie opgewekt door zonnepanelen die op het dak van ons magazijn liggen. De zonnepanelen en laadpaal hebben een zeer efficiënte energieomzetting, wat betekent dat er meer energie behouden blijft.”
De laadpaal is 24 uur per dag geopend.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

1 reactie op “Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’”

Luuk Valk|05.01.23|14:34

Dit bericht klopt niet. Wij hebben als Fastned al een 400KW lader staan bij de Watering aan de A8 Gr Luuk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’ | TankPro.nl
Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’

Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’

De turbolader is geplaatst op het terrein van Reinders aan de Hamelandroute, beter bekend als de N313. Reinders, 2023

In de Achterhoekse plaats Aalten is aan de Hamelandroute ‘de snelste laadpaal van Nederland’ geplaatst. Met een laadsnelheid van 360 kW is de Terra 360 van ABB in staat om een elektrische auto in minder dan vijftien minuten op te laden.

De turbolader is geplaatst op het terrein van Reinders aan de Hamelandroute, beter bekend als de N313 tussen de Achterhoekse plaats Aalten en het Duitse Bocholt. De laadpaal staat vlakbij de voormalige grensovergang en op enkele meters van het Hameland Stop-tankstation. “Bij de meeste laadpalen duurt het uren voor je voertuig is opgeladen”, licht Henk Reinders het initiatief toe. “Snelladers doen er veel minder lang over, maar daar zijn er hier in de regio nog niet veel van. De Hamelandroute is een redelijk drukke weg met verkeer tussen Nederland en Duitse plaatsen als Bocholt, Düsseldorf en Kassel. Veel bezitters van een EV willen graag tussentijds snel bij kunnen laden. Maar waar moeten ze dat doen? Kusters heeft in Groenlo 150 kW laders en Fastned zit alleen aan de snelwegen en dat is ook niet direct in de buurt. In Aalten groeit het aantal bedrijven dat met elektrische busjes rijdt. Ook komen er veel Nederlandse en Duitse pakketdiensten voorbij. Halverwege hun rit willen die allemaal snel bij kunnen laden. Onze Terra 360, gerealiseerd op een heel toegankelijke plek, maakt dit mogelijk”, aldus Reinders.

250 kilometer

Met een laadsnelheid van 360 kW is de Terra 360 laadpaal in staat om een elektrische auto in minder dan vijftien minuten op te laden waarmee die weer tot 250 kilometer kan rijden. De snellader is ontwikkeld door ABB. Het bedrijf heeft jarenlang geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om de snelste en meest efficiënte laadpaal te realiseren. De laadpaal is niet alleen snel, maar ook duurzaam. Reinders: “Hij gebruikt, indien mogelijk, hernieuwbare energie opgewekt door zonnepanelen die op het dak van ons magazijn liggen. De zonnepanelen en laadpaal hebben een zeer efficiënte energieomzetting, wat betekent dat er meer energie behouden blijft.”
De laadpaal is 24 uur per dag geopend.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

1 reactie op “Reinders plaatst in Aalten ‘de snelste laadpaal van Nederland’”

Luuk Valk|05.01.23|14:34

Dit bericht klopt niet. Wij hebben als Fastned al een 400KW lader staan bij de Watering aan de A8 Gr Luuk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.