Shell tekent laadovereenkomst met ABB

Shell heeft een kaderovereenkomst getekend met ABB voor het wereldwijd realiseren van snelle laadpunten. Shell hoopt in 2025 meer dan een half miljoen laadpunten te bieden en dat vijf jaar later op te voeren tot 2,5 miljoen. Daarbij gaat het zowel om faciliteiten bij benzine- en laadstations, in woon- en kantoorwijken of bij woningen en commerciële gebouwen.

Shell werkt al sinds 2019 samen met het Zweeds-Zwitserse industriële concern ABB, één van de grootste leveranciers van EV laadinfrastructuur. Dat bedrijf heeft inmiddels meer dan 680.000 laders in meer dan 85 landen verkocht, waarvan 30.000 DC snelladers en 650.000 AC laders. ABB is ook hoofdsponsor van het ABB FIA Formula E World Championship.

Terra 360

Bij de nieuwe overeenkomst van Shell met ABB E-mobility gaat het onder meer om de Terra 360, naar eigen zeggen met 360 kW de snelste lader voor EV’s die momenteel op de markt beschikbaar is. “Met deze overeenkomst willen we twee problemen aanpakken: het tekort aan laadinfrastructuur en de snelheid van het laden zelf,’’ aldus beide bedrijven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.