Kuster Energy waterstoftankstation

Kuster Energy neemt waterstoftankstation in gebruik

Bron: Kuster Energy

Het grootste openbare waterstoftankstation van Europa is officieel in gebruik genomen. Klanten kunnen de duurzame brandstof sinds kort tanken aan de Braamtseweg op industrieterrein Wijnbergen in Doetinchem.

De bouw van het station kwam binnen negen maanden tot stand. Voertuigen kunnen bij de installatie, die werd gebouwd door Resato International, onder 350 en 700 bar taken. De eerste tankbeurt werd uitgevoerd door directeur Paul Kuster (rechts) en commercieel directeur Jan Pieter de Wilde (links).

100.000 kilo

Dat het tankstation aan de Braamtseweg voorlopig de grootste openbare locatie van Europa is, heeft te maken met het volume groene waterstof dat er verkocht zal worden. Paul Bombeld, waterstofinnovatiemanager bij Kuster H2 Energy, vertelde eerder aan TankPro dat er jaarlijks 100.000 kilo waterstof afgenomen zal worden. Dat zal vooral door Arriva gebeuren, waarmee het bedrijf een contract sloot. Dagelijks zullen er tien bussen van de vervoerder komen.

Bij het bemande tankstation kunnen klanten ook diesel, Euro 95, Adblue, Superplus 98, Blauwe diesel 20, Racing Power en CNG tanken. Die laatstgenoemde brandstof biedt Kuster Energy nu op vier locaties aan: Wijnbergen, Groenlo, Borculo en Babberich. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.