Corda Campus snelllaadplein Hasselt

Orange Charging onderdeel van bijzonder Vlaams laadproject

Het bijzondere laadplein in Hasselt Foto: Corda Campus

Op de Corda Campus in het Belgische Hasselt is een laadplein geopend met maar liefst 24 snelladers. Bijzonder is dat de laadpalen zijn geïnstalleerd door zeven verschillende aanbieders, waaronder het Roosendaalse Orange Charging, dat goed was voor twee snelladers met ieder een vermogen van 150 kW. 

Tesla heeft de grootste aanwezigheid op het laadplein bij de technologie-campus: de onderneming plaatste er twaalf van haar nieuwste snelladers. Ook laadpalen van kleinere spelers zijn op het bedrijventerrein terug te vinden. Zo installeerden Isola Belgium, Go-Blue, het Nederlandse PowerGo, Patronale Solar, E+drive en dus Orange Charging (een zusteronderneming van Sakko Commercial) er ieder twee laders. Twee van die aanbieders kozen bovendien voor laders van het Nederlandse Ecotap.

“De deelname van Orange Charging aan dit project onderstreept onze ambities om in de Belgische markt de komende jaren een aanzienlijk netwerk met laadvoorzieningen te realiseren. In lijn daarmee hebben we recent een nieuw kantoor geopend in Massenhoven, direct aan de afrit van de snelweg E313 ten oosten van Antwerpen. Er werken inmiddels tien personen voor Orange Charging België die zich richten op de verkoop en installatie van laadvoorzieningen en de uitbouw van ons eigen exploitatienetwerk”, aldus Jasper Boogert van het bedrijf.

Voor iedereen toegankelijk

Dat zoveel partijen gezamenlijk investeren en naast elkaar staan op dezelfde parkeerplaats, gebeurde niet eerder. Volgens de campus maakt dat de ‘snellaadparking’ een unieke proeftuin.

De campus is voor iedereen open en toegankelijk. Volgens algemeen directeur Raf Degens is dat interessant voor het laadplein. “Zo kan dit meteen ook als publiek snellaadpunt fungeren naar onze buren van de Banneux wijk bijvoorbeeld of bewoners van Stad Hasselt zelf die niet direct over een oplaad-uitrusting kunnen beschikken omdat ze op appartement wonen. Ook passanten kunnen er terecht, en kunnen de laadperiode zelfs aangenaam doorbrengen dankzij het horeca – aanbod op de campus.”

Vervolg op proef

Het snellaadplein werd onlangs geopend door de Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, die zei blij te zijn dat pioniers als Corda Campus met enthousiasme inspelen op de vraag naar laadfaciliteiten. “De technologiecampus toont hier opnieuw de weg om op een innovatieve manier te voorzien in de steeds groter wordende vraag naar snelle en efficiënte laadvoorzieningen.”

Bij de campus wordt al nagedacht over een vervolg op de proef. “We zijn altijd op zoek naar diensten die een meerwaarde kunnen zijn voor de campus. Zo brainstormen we over een ochtend-service waarbij de klanten de autosleutels gewoon afgeven en wij de auto voor je opladen, kunnen we het koppelen aan een carwash of banden-controle service”, zegt Degens.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Orange Charging onderdeel van bijzonder Vlaams laadproject | TankPro.nl
Corda Campus snelllaadplein Hasselt

Orange Charging onderdeel van bijzonder Vlaams laadproject

Het bijzondere laadplein in Hasselt Foto: Corda Campus

Op de Corda Campus in het Belgische Hasselt is een laadplein geopend met maar liefst 24 snelladers. Bijzonder is dat de laadpalen zijn geïnstalleerd door zeven verschillende aanbieders, waaronder het Roosendaalse Orange Charging, dat goed was voor twee snelladers met ieder een vermogen van 150 kW. 

Tesla heeft de grootste aanwezigheid op het laadplein bij de technologie-campus: de onderneming plaatste er twaalf van haar nieuwste snelladers. Ook laadpalen van kleinere spelers zijn op het bedrijventerrein terug te vinden. Zo installeerden Isola Belgium, Go-Blue, het Nederlandse PowerGo, Patronale Solar, E+drive en dus Orange Charging (een zusteronderneming van Sakko Commercial) er ieder twee laders. Twee van die aanbieders kozen bovendien voor laders van het Nederlandse Ecotap.

“De deelname van Orange Charging aan dit project onderstreept onze ambities om in de Belgische markt de komende jaren een aanzienlijk netwerk met laadvoorzieningen te realiseren. In lijn daarmee hebben we recent een nieuw kantoor geopend in Massenhoven, direct aan de afrit van de snelweg E313 ten oosten van Antwerpen. Er werken inmiddels tien personen voor Orange Charging België die zich richten op de verkoop en installatie van laadvoorzieningen en de uitbouw van ons eigen exploitatienetwerk”, aldus Jasper Boogert van het bedrijf.

Voor iedereen toegankelijk

Dat zoveel partijen gezamenlijk investeren en naast elkaar staan op dezelfde parkeerplaats, gebeurde niet eerder. Volgens de campus maakt dat de ‘snellaadparking’ een unieke proeftuin.

De campus is voor iedereen open en toegankelijk. Volgens algemeen directeur Raf Degens is dat interessant voor het laadplein. “Zo kan dit meteen ook als publiek snellaadpunt fungeren naar onze buren van de Banneux wijk bijvoorbeeld of bewoners van Stad Hasselt zelf die niet direct over een oplaad-uitrusting kunnen beschikken omdat ze op appartement wonen. Ook passanten kunnen er terecht, en kunnen de laadperiode zelfs aangenaam doorbrengen dankzij het horeca – aanbod op de campus.”

Vervolg op proef

Het snellaadplein werd onlangs geopend door de Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, die zei blij te zijn dat pioniers als Corda Campus met enthousiasme inspelen op de vraag naar laadfaciliteiten. “De technologiecampus toont hier opnieuw de weg om op een innovatieve manier te voorzien in de steeds groter wordende vraag naar snelle en efficiënte laadvoorzieningen.”

Bij de campus wordt al nagedacht over een vervolg op de proef. “We zijn altijd op zoek naar diensten die een meerwaarde kunnen zijn voor de campus. Zo brainstormen we over een ochtend-service waarbij de klanten de autosleutels gewoon afgeven en wij de auto voor je opladen, kunnen we het koppelen aan een carwash of banden-controle service”, zegt Degens.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.