LEAP24 Rotterdam laadplein

Leap24 opent eerste snellaadplein voor bestelbussen in Rotterdam

Het nieuwe laadplein van LEAP24 werd maandag officieel geopend Foto: LEAP24

Leap24 heeft maandag zijn snellaadstation voor bestel- en personenauto’s in Rotterdam officieel geopend. Het is de eerste grote publieke voorziening in de Maasstad waar ook grotere voertuigen kunnen laden. De locatie op de Reyerdijk telt zeven snelladers met een vermogen van maximaal 120 kW. 

Het station, dat al langer operationeel is, werd officieel geopend door Vincent Karremans, de nieuwe wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit van de gemeente Rotterdam en Leap24-oprichter Pelle Schlichting. Het laadstation is openbaar toegankelijk voor zowel particulier als zakelijke rijders. Zo kunnen volgens het bedrijf niet alleen personenvoertuigen makkelijk terug de weg op, maar straks ook de grotere ‘veelrijdende’ bestelbussen en de kleinere vrachtwagens.

Kruisbestuiving met tankstations

Op de locatie was voorheen een snackbar gevestigd. ’t Gouden Schip is uit elkaar gehaald en op verschillende manieren hergebruikt . “Zo is de eerste steen teruggebracht naar de eerste eigenaren Marina van Brussel en Frans Schipper, is het puin gebruikt als ondergrond voor andere locaties en kan de apparatuur nog steeds patat bakken. Hoewel er geen snacks meer gehaald kunnen worden bij ’t Gouden Schip, kunnen veel ondernemers uit de buurt wel makkelijk bijladen.”

Naast het snellaadstation in Rotterdam, zijn er ook locaties in Almere en Geleen open en zijn er al bouwwerkzaamheden in Delft en Hoogeveen aan de gang. Bij die laatstgenoemde locatie gaat het in eerste instantie om vier opstelplaatsen in de buurt van een wasbox en een tankstation, waar klanten wat lekkers kunnen halen. Het bedrijf ziet deze locaties als een ‘mooie kruisbestuiving’.

Leap24 maakt met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden naar eigen zeggen aantrekkelijker voor wegtransport zoals taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.