Resato waterstofinstallatie

Waterstof deze zomer te tanken in Oude-Tonge

Foto: Van Kessel

Het is ’tegen de zomer’ mogelijk om waterstof te tanken bij het Greenpoint-station in Oude-Tonge. Momenteel wordt door Resato de laatste hand gelegd aan de waterstofinstallatie, die halverwege mei van Assen naar Goeree-Overflakkee getransporteerd wordt. 

Resato is sinds de jaarwisseling bezig met de opbouw en montage van de tankinstallatie. De compressoren, koelinstallatie, bufferunits en afvulpompen voor 700 bar (personenauto’s) en 350 bar (vrachtwagens) worden momenteel afgemonteerd, gekalibreerd en getest, meldt Van Kessel, waar Greenpoint onderdeel van is. De grondwerken en de bouwvoorbereidingen naast het multifuel-station aan de Tonnisseweg beginnen over enkele weken al. Vervolgens wordt de waterstofinstallatie (foto) door de technici van Resato op de nieuwe locatie geïnstalleerd en operationeel gemaakt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Greenpoint Oude-Tonge waterstof
Het tankstation van Greenpoint in Oude-Tonge. Foto: Van Kessel

Continu tanken

Interessant detail is volgens Van Kessel dat het om een ‘back-to-back-refuel-installatie’ gaat. Dat wil zeggen dat de compressor- en opslagcapaciteit zijn zo geplaatst, dat auto’s continu na elkaar afgevuld kunnen worden met waterstof. “Dat is een belangrijke verbetering ten opzichte van sommige eerste generatie waterstofstations die soms tussen twee tankbeurten door tijd nodig hebben om opnieuw druk op te bouwen, met wachttijden aan de pomp tot gevolg.”

In maart maakte het bedrijf bekend dat het nu ook mogelijk is om de duurzame brandstof bij het Greenpoint Hysolar-waterstoftankstation in Nieuwegein af te rekenen met de MultiTankcard en Travelcard. Hiermee komt zero-emissie-mobiliteit volgens Van Kessel voor veel bedrijven weer dichter binnen handbereik, zonder extra administratieve rompslomp.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waterstof deze zomer te tanken in Oude-Tonge | TankPro.nl
Resato waterstofinstallatie

Waterstof deze zomer te tanken in Oude-Tonge

Foto: Van Kessel

Het is ’tegen de zomer’ mogelijk om waterstof te tanken bij het Greenpoint-station in Oude-Tonge. Momenteel wordt door Resato de laatste hand gelegd aan de waterstofinstallatie, die halverwege mei van Assen naar Goeree-Overflakkee getransporteerd wordt. 

Resato is sinds de jaarwisseling bezig met de opbouw en montage van de tankinstallatie. De compressoren, koelinstallatie, bufferunits en afvulpompen voor 700 bar (personenauto’s) en 350 bar (vrachtwagens) worden momenteel afgemonteerd, gekalibreerd en getest, meldt Van Kessel, waar Greenpoint onderdeel van is. De grondwerken en de bouwvoorbereidingen naast het multifuel-station aan de Tonnisseweg beginnen over enkele weken al. Vervolgens wordt de waterstofinstallatie (foto) door de technici van Resato op de nieuwe locatie geïnstalleerd en operationeel gemaakt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Greenpoint Oude-Tonge waterstof
Het tankstation van Greenpoint in Oude-Tonge. Foto: Van Kessel

Continu tanken

Interessant detail is volgens Van Kessel dat het om een ‘back-to-back-refuel-installatie’ gaat. Dat wil zeggen dat de compressor- en opslagcapaciteit zijn zo geplaatst, dat auto’s continu na elkaar afgevuld kunnen worden met waterstof. “Dat is een belangrijke verbetering ten opzichte van sommige eerste generatie waterstofstations die soms tussen twee tankbeurten door tijd nodig hebben om opnieuw druk op te bouwen, met wachttijden aan de pomp tot gevolg.”

In maart maakte het bedrijf bekend dat het nu ook mogelijk is om de duurzame brandstof bij het Greenpoint Hysolar-waterstoftankstation in Nieuwegein af te rekenen met de MultiTankcard en Travelcard. Hiermee komt zero-emissie-mobiliteit volgens Van Kessel voor veel bedrijven weer dichter binnen handbereik, zonder extra administratieve rompslomp.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.