Bouw Greenpoint-station Ede

Ede krijgt Greenpoint-station met laadplein en waterstof

Foto: Van Kessel

Van Kessel bouwt een nieuw station in het Gelderse Ede. Op de nieuwe Greenpoint-locatie worden, naar verwachting vanaf juni 2022, verschillende duurzame brandstoffen aangeboden, waaronder op termijn ook waterstof.  

De werkzaamheden van de ‘Clean Energy Hub’ zijn deze week begonnen. Greenpoint Ede is strategisch gelegen naast het knooppunt van de A12 en de A30. Dat is onder andere vlakbij bloemenveiling Plantion.

Duurzame diesel en laadplein

De bouw begint met de installatie van een Greenpoint-tankgedeelte voor trucks. Daar worden uiteindelijk de brandstoffen HVO, TRAXX (CO2-neutrale diesel) en reguliere diesel aangeboden. Bovendien komt er een laadplein voor elektrische voertuigen. Het bedrijf treft daarnaast ook alvast alle voorbereidingen voor het aanbieden van waterstof. Zo kunnen klanten er later ook groene waterstof tanken. Hamer verzorgt bij het project de technische installaties, de elektra-tankinstallate en de HVAC-installatie.

Het tankconcept Greenpoint werd in 2015 opgericht door Van Kessel groep. Het bedrijf stelt dat er nog steeds veel behoefte is aan conventionele brandstoffen, maar wil ook voorzien in de vraag vanuit de markt naar duurzamere alternatieven. Het concept zet daarom in op een mix van beide soorten brandstoffen. Ede wordt de twaalfde locatie van het concept. Ook in Oude Tonge wordt gewerkt aan een station met waterstofinstallatie.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ede krijgt Greenpoint-station met laadplein en waterstof | TankPro.nl
Bouw Greenpoint-station Ede

Ede krijgt Greenpoint-station met laadplein en waterstof

Foto: Van Kessel

Van Kessel bouwt een nieuw station in het Gelderse Ede. Op de nieuwe Greenpoint-locatie worden, naar verwachting vanaf juni 2022, verschillende duurzame brandstoffen aangeboden, waaronder op termijn ook waterstof.  

De werkzaamheden van de ‘Clean Energy Hub’ zijn deze week begonnen. Greenpoint Ede is strategisch gelegen naast het knooppunt van de A12 en de A30. Dat is onder andere vlakbij bloemenveiling Plantion.

Duurzame diesel en laadplein

De bouw begint met de installatie van een Greenpoint-tankgedeelte voor trucks. Daar worden uiteindelijk de brandstoffen HVO, TRAXX (CO2-neutrale diesel) en reguliere diesel aangeboden. Bovendien komt er een laadplein voor elektrische voertuigen. Het bedrijf treft daarnaast ook alvast alle voorbereidingen voor het aanbieden van waterstof. Zo kunnen klanten er later ook groene waterstof tanken. Hamer verzorgt bij het project de technische installaties, de elektra-tankinstallate en de HVAC-installatie.

Het tankconcept Greenpoint werd in 2015 opgericht door Van Kessel groep. Het bedrijf stelt dat er nog steeds veel behoefte is aan conventionele brandstoffen, maar wil ook voorzien in de vraag vanuit de markt naar duurzamere alternatieven. Het concept zet daarom in op een mix van beide soorten brandstoffen. Ede wordt de twaalfde locatie van het concept. Ook in Oude Tonge wordt gewerkt aan een station met waterstofinstallatie.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.