Leap24 heeft op bedrijventerrein De Lus in Schagen een snellaadplein geopend met daarop zes snelladers met een vermogen van 160 kW. Op het snellaadplein kunnen personenauto’s, bestelwagens en e-trucks laden. Met het laadstation wil LEAP24 een bijdrage leveren aan emissievrije mobiliteit in de gehele provincie Noord-Holland.
'emissievrije bijdrage'

Leap24 snellaadstation voor trucks, bestelwagens en auto’s in Schagen

Mede-oprichter Pelle Schlichting van Leap24 en wethouder Hans Heddes van de gemeente Schagen openden het snellaadstation in Schagen. Foto: Leap24, 2023

Leap24 heeft op bedrijventerrein De Lus in Schagen een snellaadplein geopend met daarop zes snelladers met een vermogen van 160 kW. Op het snellaadplein kunnen personenauto’s, bestelwagens en e-trucks laden. Met het laadstation wil Leap24 een bijdrage leveren aan emissievrije mobiliteit in de gehele provincie Noord-Holland.

De openingshandeling werd verricht door Hans Heddes, wethouder duurzaamheid, mobiliteit en openbare ruimte van de gemeente Schagen en Pelle Schlichting, mede-oprichter van Leap24. De gemeenten Hoorn, Zaanstad, Haarlem en Amsterdam voeren per 1 januari 2025 een zero-emissiezone in voor hun stadscentra. Dit betekent dat bestel- en vrachtauto’s vanaf die datum uitstootvrij moeten zijn. Leap24 wil dat bewoners en ondernemers in Schagen en de provincie Noord-Holland gemakkelijker de overstap naar elektrisch vervoer kunnen maken.
Leap24 Schagen heeft zes snelladers van 160 kW. De parkeervakken zijn extra ruim, zodat e-trucks, bedrijfswagens en personenauto’s er terecht kunnen.

Mijlpaal

“Schagen is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren”, aldus Schlichting tijdens de ingebruikname van het snellaadplein. “Met de strategische ligging in Schagen en nabij belangrijke doorgangswegen voor de gehele provincie Noord-Holland dragen we bij aan een schonere en groenere toekomst voor bedrijven en individuele gebruikers van elektrische voertuigen.”
Wethouder Heddes noemde het belangrijk om het aantal laadpunten in de gemeente uit te breiden. “Graag ondersteunen we vormen van duurzaam laden onder onze inwoners en ondernemers.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leap24 snellaadstation voor trucks, bestelwagens en auto’s in Schagen | TankPro.nl
Leap24 heeft op bedrijventerrein De Lus in Schagen een snellaadplein geopend met daarop zes snelladers met een vermogen van 160 kW. Op het snellaadplein kunnen personenauto’s, bestelwagens en e-trucks laden. Met het laadstation wil LEAP24 een bijdrage leveren aan emissievrije mobiliteit in de gehele provincie Noord-Holland.
'emissievrije bijdrage'

Leap24 snellaadstation voor trucks, bestelwagens en auto’s in Schagen

Mede-oprichter Pelle Schlichting van Leap24 en wethouder Hans Heddes van de gemeente Schagen openden het snellaadstation in Schagen. Foto: Leap24, 2023

Leap24 heeft op bedrijventerrein De Lus in Schagen een snellaadplein geopend met daarop zes snelladers met een vermogen van 160 kW. Op het snellaadplein kunnen personenauto’s, bestelwagens en e-trucks laden. Met het laadstation wil Leap24 een bijdrage leveren aan emissievrije mobiliteit in de gehele provincie Noord-Holland.

De openingshandeling werd verricht door Hans Heddes, wethouder duurzaamheid, mobiliteit en openbare ruimte van de gemeente Schagen en Pelle Schlichting, mede-oprichter van Leap24. De gemeenten Hoorn, Zaanstad, Haarlem en Amsterdam voeren per 1 januari 2025 een zero-emissiezone in voor hun stadscentra. Dit betekent dat bestel- en vrachtauto’s vanaf die datum uitstootvrij moeten zijn. Leap24 wil dat bewoners en ondernemers in Schagen en de provincie Noord-Holland gemakkelijker de overstap naar elektrisch vervoer kunnen maken.
Leap24 Schagen heeft zes snelladers van 160 kW. De parkeervakken zijn extra ruim, zodat e-trucks, bedrijfswagens en personenauto’s er terecht kunnen.

Mijlpaal

“Schagen is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren”, aldus Schlichting tijdens de ingebruikname van het snellaadplein. “Met de strategische ligging in Schagen en nabij belangrijke doorgangswegen voor de gehele provincie Noord-Holland dragen we bij aan een schonere en groenere toekomst voor bedrijven en individuele gebruikers van elektrische voertuigen.”
Wethouder Heddes noemde het belangrijk om het aantal laadpunten in de gemeente uit te breiden. “Graag ondersteunen we vormen van duurzaam laden onder onze inwoners en ondernemers.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.