Nieuw LEAP24 snellaadstation in Zwolle speelt in op komende zero emissiezone
acht snelladers

Nieuw Leap24 snellaadstation speelt in op komst zero emissiezone Zwolle

Wethouder Mobiliteit Gerdien Rots (midden) en Pelle Schlichting, medeoprichter van Leap24, verrichtten de feestelijke openingshandeling bij één van de zes 160 kW snelladers op de Marslanden in Zwolle. Foto: Leap24, 2023

Wethouder Gerdien Rots heeft op bedrijventerrein Marslanden in Zwolle het nieuwste Leap24 snellaadstation van Nederland geopend. Op de laadlocatie kunnen personenauto’s, bedrijfswagens en trucks terecht. De gemeente Zwolle speelt hiermee in op de invoering per 1 januari 2025 van een zero emissiezone voor de binnenstad van de Overijsselse hoofdstad.

Het Leap24 snellaadstation is geopend aan de Graham Bellstraat en sorteert voor op de komende invoering van een zero emissiezone voor de binnenstad van Zwolle. Met de realisatie van het snellaadplein wil Leap24 het voor Zwolse ondernemers mogelijk maken naar elektrisch vervoer over te stappen. Het station biedt acht snelladers van 160 kW. De ruime parkeervakken zorgen ervoor dat trucks, bedrijfswagens en personenauto’s makkelijk bij de laders terecht kunnen. “We zijn verheugd om ons nieuwste snellaadstation in Zwolle te openen”, benadrukt Pelle Schlichting, oprichter van Leap24. “Het is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren. Met de strategische ligging op de Marslanden en in lijn met de toekomstige zero emissiezone van Zwolle dragen we bij aan een schonere en groenere toekomst voor bedrijven en individuele gebruikers van elektrische voertuigen.”

Ambities

Het snellaadstation sluit aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Zwolle. Deze heeft tot doel de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Met de opening van het snellaadstation zet Leap24 een belangrijke stap in het ondersteunen van de zero emissiezone en het stimuleren van duurzame mobiliteit in de Overijsselse plaats. “Ik ben blij met dit nieuwe, snelle laadstation op de Marslanden, dicht bij vele bedrijven”, zegt wethouder Gerdien Rots van Mobiliteit. “Goede faciliteiten zoals een nabijgelegen laadstation is enorm belangrijk voor ondernemers om de stap te zetten naar duurzamere vormen van vervoer. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag namens de gemeente Zwolle dit nieuwe snellaadstation mag openen en hoop dat vele ondernemers gebruik gaan maken van deze plek.”

Lees ook: 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw Leap24 snellaadstation speelt in op komst zero emissiezone Zwolle | TankPro.nl
Nieuw LEAP24 snellaadstation in Zwolle speelt in op komende zero emissiezone
acht snelladers

Nieuw Leap24 snellaadstation speelt in op komst zero emissiezone Zwolle

Wethouder Mobiliteit Gerdien Rots (midden) en Pelle Schlichting, medeoprichter van Leap24, verrichtten de feestelijke openingshandeling bij één van de zes 160 kW snelladers op de Marslanden in Zwolle. Foto: Leap24, 2023

Wethouder Gerdien Rots heeft op bedrijventerrein Marslanden in Zwolle het nieuwste Leap24 snellaadstation van Nederland geopend. Op de laadlocatie kunnen personenauto’s, bedrijfswagens en trucks terecht. De gemeente Zwolle speelt hiermee in op de invoering per 1 januari 2025 van een zero emissiezone voor de binnenstad van de Overijsselse hoofdstad.

Het Leap24 snellaadstation is geopend aan de Graham Bellstraat en sorteert voor op de komende invoering van een zero emissiezone voor de binnenstad van Zwolle. Met de realisatie van het snellaadplein wil Leap24 het voor Zwolse ondernemers mogelijk maken naar elektrisch vervoer over te stappen. Het station biedt acht snelladers van 160 kW. De ruime parkeervakken zorgen ervoor dat trucks, bedrijfswagens en personenauto’s makkelijk bij de laders terecht kunnen. “We zijn verheugd om ons nieuwste snellaadstation in Zwolle te openen”, benadrukt Pelle Schlichting, oprichter van Leap24. “Het is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren. Met de strategische ligging op de Marslanden en in lijn met de toekomstige zero emissiezone van Zwolle dragen we bij aan een schonere en groenere toekomst voor bedrijven en individuele gebruikers van elektrische voertuigen.”

Ambities

Het snellaadstation sluit aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Zwolle. Deze heeft tot doel de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Met de opening van het snellaadstation zet Leap24 een belangrijke stap in het ondersteunen van de zero emissiezone en het stimuleren van duurzame mobiliteit in de Overijsselse plaats. “Ik ben blij met dit nieuwe, snelle laadstation op de Marslanden, dicht bij vele bedrijven”, zegt wethouder Gerdien Rots van Mobiliteit. “Goede faciliteiten zoals een nabijgelegen laadstation is enorm belangrijk voor ondernemers om de stap te zetten naar duurzamere vormen van vervoer. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag namens de gemeente Zwolle dit nieuwe snellaadstation mag openen en hoop dat vele ondernemers gebruik gaan maken van deze plek.”

Lees ook: 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.