De overstap naar elektrische mobiliteit vereist niet alleen de omschakeling van (bedrijfs)wagenparken naar elektrische voertuigen, maar ook een doordachte aanpak van de laadinfrastructuur. Aan de hand van een doortimmerd stappenplan begeleidt Kersten Techniek bedrijven die hun grootzakelijke laadinfrastructuur willen opzetten of uitbreiden, met de nadruk op energie-efficiëntie en kostenoptimalisatie.
'doordachte laadoplossingen'

Kersten Techniek: de juiste stappen naar de juiste laadinfrastructuur

Kersten Techniek staat onder meer met Heliox Rapid laders garant voor toekomstbestendige, slimme en op maat gemaakte laadoplossingen. Foto: Kersten Techniek, 2024

De overstap naar elektrische mobiliteit vereist niet alleen de omschakeling van (bedrijfs)wagenparken naar elektrische voertuigen, maar ook een doordachte aanpak van de laadinfrastructuur. Aan de hand van een doortimmerd stappenplan begeleidt Kersten Techniek bedrijven die hun grootzakelijke laadinfrastructuur willen opzetten of uitbreiden, met de nadruk op energie-efficiëntie en kostenoptimalisatie.

Kersten Techniek heeft een aanzienlijke expertise opgebouwd in het ontwikkelen van laadpleinen voor bussen en elektrische vrachtwagens in samenwerking met OV-bedrijven, afvalverwerkers en logistieke ondernemingen. Met meer dan 800 DC-laders onder beheer en onderhoud, biedt Kersten Techniek een uitgebreide service, inclusief monitoring van laadinfrastructuur, preventief en correctief onderhoud, en een landelijk netwerk van monteurs voor snelle interventies. De dienstverlening omvat het volledige spectrum van engineering, projectmanagement, realisatie, beheer en onderhoud van installaties, energiemonitoring en slim energiebeheer met een eigen ontwikkeld EMS-systeem. Dit alles zorgt voor een continue waarborging van de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van laadinfrastructuur. Met een diepgaande ervaring in het implementeren van laadvoorzieningen voor grootschalig vervoer worden organisaties ondersteund bij de overgang naar een elektrisch wagenpark. Zo dragen ook zij bij aan de missie om tegen 2050 een fossielvrij Nederland te realiseren.

Stappenplan

Bij elk project voor het opzetten of uitbreiden van bestaande laadinfrastructuur is een gedetailleerd stappenplan essentieel. Denk daarbij aan de analyse van huidig en toekomstig elektriciteitsverbruik, congestiechecks om de beschikbare capaciteit in het elektriciteitsnet te controleren en afstemming met netbeheerders om te voldoen aan technische en regelgevende vereisten. Daarnaast behoort er de locatiebepaling voor de laadvoorziening bij, de keuze van het juiste vermogen voor laadzekerheid plus financieringsmogelijkheden en subsidies, en het aanvragen van vergunningen om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving. Omdat Kersten Techniek kennisdeling hoog in het vaandel heeft staan, is dit stappenplan als whitepaper gratis beschikbaar voor elk bedrijf dat zich in de oriënterende fase van de energietransitie bevindt.

Laadoplossingen

Hoe zo’n aanpak leidt tot complete end-to-end-oplossingen, wordt zichtbaar in de projecten die Kersten Techniek uitvoert voor twee Greenpoint tankstations van Van Kessel. Zo wordt voor Greenpoint de Amert in Veghel een laadplein gerealiseerd met verschillende Heliox Rapid laders en een batterijcontainer van 480 kWh. Voor Greenpoint Doornhoek wordt een vergelijkbaar laadplein ontwikkeld met Heliox Rapid laders. Deze projecten illustreren de kernwaarden van Kersten Techniek: toekomstbestendige, slimme en op maat gemaakte laadoplossingen die van A tot Z zijn geoptimaliseerd voor de klant.

Meer informatie: Kersten Techniek |  Tel. (0481) 36 14 50 | info@kerstentechniek.nl | www.kerstentechniek.nl

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kersten Techniek: de juiste stappen naar de juiste laadinfrastructuur | TankPro.nl
De overstap naar elektrische mobiliteit vereist niet alleen de omschakeling van (bedrijfs)wagenparken naar elektrische voertuigen, maar ook een doordachte aanpak van de laadinfrastructuur. Aan de hand van een doortimmerd stappenplan begeleidt Kersten Techniek bedrijven die hun grootzakelijke laadinfrastructuur willen opzetten of uitbreiden, met de nadruk op energie-efficiëntie en kostenoptimalisatie.
'doordachte laadoplossingen'

Kersten Techniek: de juiste stappen naar de juiste laadinfrastructuur

Kersten Techniek staat onder meer met Heliox Rapid laders garant voor toekomstbestendige, slimme en op maat gemaakte laadoplossingen. Foto: Kersten Techniek, 2024

De overstap naar elektrische mobiliteit vereist niet alleen de omschakeling van (bedrijfs)wagenparken naar elektrische voertuigen, maar ook een doordachte aanpak van de laadinfrastructuur. Aan de hand van een doortimmerd stappenplan begeleidt Kersten Techniek bedrijven die hun grootzakelijke laadinfrastructuur willen opzetten of uitbreiden, met de nadruk op energie-efficiëntie en kostenoptimalisatie.

Kersten Techniek heeft een aanzienlijke expertise opgebouwd in het ontwikkelen van laadpleinen voor bussen en elektrische vrachtwagens in samenwerking met OV-bedrijven, afvalverwerkers en logistieke ondernemingen. Met meer dan 800 DC-laders onder beheer en onderhoud, biedt Kersten Techniek een uitgebreide service, inclusief monitoring van laadinfrastructuur, preventief en correctief onderhoud, en een landelijk netwerk van monteurs voor snelle interventies. De dienstverlening omvat het volledige spectrum van engineering, projectmanagement, realisatie, beheer en onderhoud van installaties, energiemonitoring en slim energiebeheer met een eigen ontwikkeld EMS-systeem. Dit alles zorgt voor een continue waarborging van de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van laadinfrastructuur. Met een diepgaande ervaring in het implementeren van laadvoorzieningen voor grootschalig vervoer worden organisaties ondersteund bij de overgang naar een elektrisch wagenpark. Zo dragen ook zij bij aan de missie om tegen 2050 een fossielvrij Nederland te realiseren.

Stappenplan

Bij elk project voor het opzetten of uitbreiden van bestaande laadinfrastructuur is een gedetailleerd stappenplan essentieel. Denk daarbij aan de analyse van huidig en toekomstig elektriciteitsverbruik, congestiechecks om de beschikbare capaciteit in het elektriciteitsnet te controleren en afstemming met netbeheerders om te voldoen aan technische en regelgevende vereisten. Daarnaast behoort er de locatiebepaling voor de laadvoorziening bij, de keuze van het juiste vermogen voor laadzekerheid plus financieringsmogelijkheden en subsidies, en het aanvragen van vergunningen om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving. Omdat Kersten Techniek kennisdeling hoog in het vaandel heeft staan, is dit stappenplan als whitepaper gratis beschikbaar voor elk bedrijf dat zich in de oriënterende fase van de energietransitie bevindt.

Laadoplossingen

Hoe zo’n aanpak leidt tot complete end-to-end-oplossingen, wordt zichtbaar in de projecten die Kersten Techniek uitvoert voor twee Greenpoint tankstations van Van Kessel. Zo wordt voor Greenpoint de Amert in Veghel een laadplein gerealiseerd met verschillende Heliox Rapid laders en een batterijcontainer van 480 kWh. Voor Greenpoint Doornhoek wordt een vergelijkbaar laadplein ontwikkeld met Heliox Rapid laders. Deze projecten illustreren de kernwaarden van Kersten Techniek: toekomstbestendige, slimme en op maat gemaakte laadoplossingen die van A tot Z zijn geoptimaliseerd voor de klant.

Meer informatie: Kersten Techniek |  Tel. (0481) 36 14 50 | info@kerstentechniek.nl | www.kerstentechniek.nl

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.