Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’
'betere laadervaring'

Zo ziet Europa’s eerste Fastned restaurant met shop eruit: ‘Er volgen er snel meer’

Aan de snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda heeft Fastned Europa's eerste restaurant met shop geopend. Foto: ProMedia, 2024

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’

Het allereerste restaurant van Fastned in Europa, te vinden aan de snelweg E19 bij Brecht en vlak voor de grensovergang met Breda, komt voort uit de missie van het snellaadbedrijf om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. Het bedrijf wil haar klanten altijd de beste laadervaring bieden en daar kunnen dergelijke eet- en drinkgelegenheden niet bij ontbreken. Daarbij gaat het volgens het bedrijf niet alleen om het zo prettig en snel mogelijk kunnen opladen van de auto, maar ook om de mogelijkheid om te ontspannen, naar het toilet te kunnen en iets lekkers voor ter plekke of onderweg te bestellen. De duurzame visie is terug te vinden in het ontwerp van de vestiging die grotendeels duurzaam is gebouwd en waarvoor veel hout en glas is gebruikt. Ook is het gebouw zeer energiezuinig en wekt het gedeeltelijk haar eigen energie op met een warmtepomp en zonnepanelen op het groene dak.

De opening van de eerste Fastned-shop en restaurant is een belangrijke stap naar de ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’: snelwegparkings met alle voorzieningen voor elektrische rijders, zonder aanbod van fossiele brandstoffen.

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’
De Fastned shop ligt op stopplaats ‘Brecht’ op enkele meters afstand van het snellaadplein.

Assortiment

Het assortiment van de Fastned shop bestaat uit producten die volgens retail development manager Luuk Valk van Fastned aansluiten bij de behoefte van de huidige en toekomstige reiziger. “Enerzijds heb je de vertrouwde favorieten die mensen gewend zijn te vinden in een shop. Broodjes, warme snacks, burgers, frites, Bocca baristakoffie uiteraard, lekkers voor onderweg en thuis en een enorme keuze aan frisdranken. We hebben daarnaast ook nieuwe, duurzame en gezondere opties toegevoegd die goed aansluiten bij de waarden van Fastned.” De opening van de shop in Brecht markeert niet alleen een mijlpaal voor Fastned, maar dient ook als een waardevolle pilotlocatie. Valk: “De lessen die we hier leren gaan ons helpen bij de ontwikkeling van toekomstige verzorgingsplaatsen, waaronder die in Gentbrugge waar we volgend jaar laadstations met shops gaan bouwen, langs beide kanten van de E17.”

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’
Veel licht, ruimte, zitgelegenheid, toiletten en producten voor on the go in de Fastned shop aan de E19 bij Brecht.

Meer comfort

“Met name langs de hoofdwegen worden ultrasnelle laders steeds meer de norm”, zo zei Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters tijdens de opening. “Deze geavanceerde infrastructuur ondersteunt niet alleen de groeiende populatie van elektrische voertuigen, maar zorgt er ook voor dat bestuurders ook onderweg kunnen laden. Nabijheid, bereikbaarheid en vertrouwen zijn hier de kernwoorden. De aanwezigheid van de shop zorgt voor meer comfort voor de gebruiker. Hierdoor is er meer veiligheid en sociale controle, maar heeft de EV-rijder ook de mogelijkheid om tijdens het laden iets te nuttigen of gebruik te maken van het toilet.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zo ziet Europa’s eerste Fastned restaurant met shop eruit: ‘Er volgen er snel meer’ | TankPro.nl
Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’
'betere laadervaring'

Zo ziet Europa’s eerste Fastned restaurant met shop eruit: ‘Er volgen er snel meer’

Aan de snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda heeft Fastned Europa's eerste restaurant met shop geopend. Foto: ProMedia, 2024

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’

Het allereerste restaurant van Fastned in Europa, te vinden aan de snelweg E19 bij Brecht en vlak voor de grensovergang met Breda, komt voort uit de missie van het snellaadbedrijf om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. Het bedrijf wil haar klanten altijd de beste laadervaring bieden en daar kunnen dergelijke eet- en drinkgelegenheden niet bij ontbreken. Daarbij gaat het volgens het bedrijf niet alleen om het zo prettig en snel mogelijk kunnen opladen van de auto, maar ook om de mogelijkheid om te ontspannen, naar het toilet te kunnen en iets lekkers voor ter plekke of onderweg te bestellen. De duurzame visie is terug te vinden in het ontwerp van de vestiging die grotendeels duurzaam is gebouwd en waarvoor veel hout en glas is gebruikt. Ook is het gebouw zeer energiezuinig en wekt het gedeeltelijk haar eigen energie op met een warmtepomp en zonnepanelen op het groene dak.

De opening van de eerste Fastned-shop en restaurant is een belangrijke stap naar de ‘snelweg-verzorgingsplaatsen van de toekomst’: snelwegparkings met alle voorzieningen voor elektrische rijders, zonder aanbod van fossiele brandstoffen.

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’
De Fastned shop ligt op stopplaats ‘Brecht’ op enkele meters afstand van het snellaadplein.

Assortiment

Het assortiment van de Fastned shop bestaat uit producten die volgens retail development manager Luuk Valk van Fastned aansluiten bij de behoefte van de huidige en toekomstige reiziger. “Enerzijds heb je de vertrouwde favorieten die mensen gewend zijn te vinden in een shop. Broodjes, warme snacks, burgers, frites, Bocca baristakoffie uiteraard, lekkers voor onderweg en thuis en een enorme keuze aan frisdranken. We hebben daarnaast ook nieuwe, duurzame en gezondere opties toegevoegd die goed aansluiten bij de waarden van Fastned.” De opening van de shop in Brecht markeert niet alleen een mijlpaal voor Fastned, maar dient ook als een waardevolle pilotlocatie. Valk: “De lessen die we hier leren gaan ons helpen bij de ontwikkeling van toekomstige verzorgingsplaatsen, waaronder die in Gentbrugge waar we volgend jaar laadstations met shops gaan bouwen, langs beide kanten van de E17.”

Snellaadbedrijf Fastned heeft maandag aan de Belgische snelweg E19 tussen Antwerpen en Breda Europa’s eerste restaurant met shop geopend. De vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met foodformule Tokcel en markeert wat Fastned ‘de volgende stap’ noemt in de ontwikkeling naar een nóg aangenamere laadervaring. ‘Er komen snel meer Fastned-restaurants, want dit is wat de EV-rijder onderweg wil.’
Veel licht, ruimte, zitgelegenheid, toiletten en producten voor on the go in de Fastned shop aan de E19 bij Brecht.

Meer comfort

“Met name langs de hoofdwegen worden ultrasnelle laders steeds meer de norm”, zo zei Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters tijdens de opening. “Deze geavanceerde infrastructuur ondersteunt niet alleen de groeiende populatie van elektrische voertuigen, maar zorgt er ook voor dat bestuurders ook onderweg kunnen laden. Nabijheid, bereikbaarheid en vertrouwen zijn hier de kernwoorden. De aanwezigheid van de shop zorgt voor meer comfort voor de gebruiker. Hierdoor is er meer veiligheid en sociale controle, maar heeft de EV-rijder ook de mogelijkheid om tijdens het laden iets te nuttigen of gebruik te maken van het toilet.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.