Oprichters van Fastned gaan klein deel van hun aandelen verkopen

Oprichters van Fastned gaan klein deel van hun aandelen verkopen

Fastned-oprichters Michiel Langezaal (l.) en Bart Lubbers zeggen zich voor het bedrijf en zijn missie te blijven inzetten. Foto: Fastned 2023

Michiel Langezaal en Bart Lubbers, de oprichters van snellaadbedrijf Fastned, gaan een deel van hun aandelen verkopen. De oprichters zeggen dit te doen om hun portefeuilles te diversifiëren, aan belastingverplichtingen te voldoen en familieleningen af te lossen.

Langezaal, Lubbers en investeringsmaatschappij Breesaap gaan vanaf 12 januari elk maximaal 380.000 certificaten van gewone aandelen in het kapitaal van Fastned, elk overeenkomend met ongeveer 2% van de huidige uitstaande DR’s, geleidelijk verkopen via een vooraf overeengekomen verkoopplan dat zal worden uitgevoerd door ABN Amro Bank. Het verkoopplan moet uiterlijk op 31 december 2023 aflopen. Het aantal DR’s dat in het kader van het verkoopplan wordt verkocht, zal onder meer afhangen van de marktvoorwaarden. Bij elke verkoop worden passende meldingen gedaan via het AFM-register.

Inzetten

De reden voor Langezaal, Lubbers en Breesaap om een deel van hun belangen te verkopen is om hun portefeuilles te diversifiëren, aan belastingverplichtingen te voldoen en familieleningen af te lossen die zijn verstrekt om Fastned in 2012 op te richten. Beide leidinggevenden zeggen zich voor het bedrijf en zijn missie te blijven inzetten om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Samen zullen zij een meerderheid van de DR’s behouden.

Groei

In het vierde kwartaal van 2022 wist het snellaadbedrijf de omzet te verdrievoudigen, waarbij deze over het hele jaar is uitgekomen op 36 miljoen euro. In het laatste kwartaal van 2022 zijn 787.000 laadsessies gedaan; een groei van 105 procent ten opzichte van Q4 2021. Afgelopen jaar opende Fastned 59 stations, waarmee het nu in totaal bijna 250 snellaadstations telt. Fastned is eveneens bezig bestaande laadstations te upgraden met nog snellere en modernere laders.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oprichters van Fastned gaan klein deel van hun aandelen verkopen | TankPro.nl
Oprichters van Fastned gaan klein deel van hun aandelen verkopen

Oprichters van Fastned gaan klein deel van hun aandelen verkopen

Fastned-oprichters Michiel Langezaal (l.) en Bart Lubbers zeggen zich voor het bedrijf en zijn missie te blijven inzetten. Foto: Fastned 2023

Michiel Langezaal en Bart Lubbers, de oprichters van snellaadbedrijf Fastned, gaan een deel van hun aandelen verkopen. De oprichters zeggen dit te doen om hun portefeuilles te diversifiëren, aan belastingverplichtingen te voldoen en familieleningen af te lossen.

Langezaal, Lubbers en investeringsmaatschappij Breesaap gaan vanaf 12 januari elk maximaal 380.000 certificaten van gewone aandelen in het kapitaal van Fastned, elk overeenkomend met ongeveer 2% van de huidige uitstaande DR’s, geleidelijk verkopen via een vooraf overeengekomen verkoopplan dat zal worden uitgevoerd door ABN Amro Bank. Het verkoopplan moet uiterlijk op 31 december 2023 aflopen. Het aantal DR’s dat in het kader van het verkoopplan wordt verkocht, zal onder meer afhangen van de marktvoorwaarden. Bij elke verkoop worden passende meldingen gedaan via het AFM-register.

Inzetten

De reden voor Langezaal, Lubbers en Breesaap om een deel van hun belangen te verkopen is om hun portefeuilles te diversifiëren, aan belastingverplichtingen te voldoen en familieleningen af te lossen die zijn verstrekt om Fastned in 2012 op te richten. Beide leidinggevenden zeggen zich voor het bedrijf en zijn missie te blijven inzetten om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Samen zullen zij een meerderheid van de DR’s behouden.

Groei

In het vierde kwartaal van 2022 wist het snellaadbedrijf de omzet te verdrievoudigen, waarbij deze over het hele jaar is uitgekomen op 36 miljoen euro. In het laatste kwartaal van 2022 zijn 787.000 laadsessies gedaan; een groei van 105 procent ten opzichte van Q4 2021. Afgelopen jaar opende Fastned 59 stations, waarmee het nu in totaal bijna 250 snellaadstations telt. Fastned is eveneens bezig bestaande laadstations te upgraden met nog snellere en modernere laders.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.