Fastned gaat zijn eerste snellaadstations bouwen langs de Duitse snelwegen. De uitbater van snellaadstations heeft daarvoor een aanbesteding gewonnen. Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land.
'op 34 locaties'

Fastned wint aanbesteding voor laadstations langs Duitse snelwegen

Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land. Foto: Fastned, 2024

Fastned gaat zijn eerste snellaadstations bouwen langs de Duitse snelwegen. De uitbater van snellaadstations heeft daarvoor een aanbesteding gewonnen. Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land.

De nieuwe locaties van Fastned bevinden zich voornamelijk in Noord-Duitsland. De eerste snellaadstations langs de snelwegen openen in 2025. De toekenning hoort bij de aanbesteding van Deutschlandnetz, het Duitse overheidsnetwerk voor snellaadstations in het land. In september was de eerste ronde van deze aanbesteding, voor lokale wegen (geen snelwegen). Toen won Fastned twee regionale kavels waardoor het 92 laadstations kon openen. Het eerste Fastned-station als onderdeel van dit project werd in december 2023 geopend in Düren.

Europa

Eerder dit jaar kondigde Fastned aan dat het zijn eerste laadstation in Spanje gaat bouwen. Spanje wordt na Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Denemarken het negende land waar Fastned een snellaadstation opent. Fastned wil vanaf dit kalenderjaar honderd nieuwe stations per jaar bouwen, zo zei CEO Michiel Langezaal eerder.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned wint aanbesteding voor laadstations langs Duitse snelwegen | TankPro.nl
Fastned gaat zijn eerste snellaadstations bouwen langs de Duitse snelwegen. De uitbater van snellaadstations heeft daarvoor een aanbesteding gewonnen. Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land.
'op 34 locaties'

Fastned wint aanbesteding voor laadstations langs Duitse snelwegen

Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land. Foto: Fastned, 2024

Fastned gaat zijn eerste snellaadstations bouwen langs de Duitse snelwegen. De uitbater van snellaadstations heeft daarvoor een aanbesteding gewonnen. Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land.

De nieuwe locaties van Fastned bevinden zich voornamelijk in Noord-Duitsland. De eerste snellaadstations langs de snelwegen openen in 2025. De toekenning hoort bij de aanbesteding van Deutschlandnetz, het Duitse overheidsnetwerk voor snellaadstations in het land. In september was de eerste ronde van deze aanbesteding, voor lokale wegen (geen snelwegen). Toen won Fastned twee regionale kavels waardoor het 92 laadstations kon openen. Het eerste Fastned-station als onderdeel van dit project werd in december 2023 geopend in Düren.

Europa

Eerder dit jaar kondigde Fastned aan dat het zijn eerste laadstation in Spanje gaat bouwen. Spanje wordt na Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Denemarken het negende land waar Fastned een snellaadstation opent. Fastned wil vanaf dit kalenderjaar honderd nieuwe stations per jaar bouwen, zo zei CEO Michiel Langezaal eerder.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.