Fastned claimt snelweg naar Parijs met opening nieuw mega-snellaadstation

Fastned claimt snelweg naar Parijs met opening mega-snellaadstation

Het nieuwste mega-snellaadstation van Fastned is gerealiseerd op de stopplaats ‘Aire de Vémars Ouest’ bij ParijsFastned, 2022

Fastned heeft aan de snelweg E19 even ten noorden van de Franse hoofdstad Parijs het tot dusverre grootste snellaadstation van het Europese laadbedrijf geopend. Aire de Vémars Ouest telt liefst zestien 300 kW snelladers.

Het nieuwste Fastned-snellaadstation is gerealiseerd op de grote stopplaats ‘Aire de Vémars Ouest’, aan de westkant van de drukke en vooral bij vakantiegangers bekende tolweg tussen de Belgische grens en Parijs. Fastned Vémars Ouest ligt op enkele kilometers van luchthaven Charles de Gaulle. Deze zomer opende Fastned al een mega-snellaadstation op Aire de Vémars Est, gelegen recht tegenover het deze week geopende snellaadstation. Hiermee claimt Fastned voor rijders van elektrische voertuigen ‘de weg van en naar Parijs’ te hebben geplaveid. Op beide snellaadstations staan rijders van een EV zestien 300 kW snelladers ter beschikking.

Gewonnen

Fastned won dit voorjaar een van de drie delen van de eerste aanbesteding van laadstations georganiseerd door Sanef, de Société des Autoroutes du Nord et de l’Est de la France, de Franse tolwegbeheerder. Dankzij de aanbesteding mag Fastned achttien nieuwe snellaadstations ontwikkelen en exploiteren langs belangrijke particuliere snelwegen in het noorden van Frankrijk. Dit verdubbelde het aantal verworven locaties van Fastned in Frankrijk tot 31. Alle stations hebben de capaciteit om honderden elektrische voertuigen per dag op te laden. Met laadsnelheden tot 300 kW kunnen elektrische rijders in zo’n vijftien minuten tot driehonderd kilometer actieradius toevoegen. De Franse regering heeft zich ten doel gesteld om aan het begin van 2023 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen in het hele land te voorzien van oplaadinfrastructuur.
Fastned telt in Nederland op dit moment ruim 120 laadstations, in de zes Europese landen waar men aanwezig is zijn het er 220 in totaal.

Lees meer: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.