Verstokte rokers moeten straks op Schiermonnikoog een list verzinnen. Supermarkt Brunekreef, nu nog de enige plek op het waddeneiland waar sigaretten worden verkocht, mag dat na 1 juli niet meer. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
'slechts één tankstation'

Na 1 juli op Schiermonnikoog geen sigaret meer te koop; enige BP is onbemand

Als dadelijk op Schiermonnikoog de nieuwe tabakswet ingaat, is er nergens op het eiland nog iets te roken verkrijgbaar; ook niet bij het enige tankstation op het eiland. Foto: Shutterstock, 2024

Verstokte rokers moeten straks op Schiermonnikoog een list verzinnen. Supermarkt Brunekreef, nu nog de enige plek op het waddeneiland waar sigaretten worden verkocht, mag dat na 1 juli niet meer. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De Tweede Kamer heeft al drie jaar geleden besloten dat het per die datum afgelopen moet zijn met verkoop van rookwaren in supermarkten. Tankstations kunnen ermee doorgaan tot 2030. Zogeheten ‘gemakswinkels’, zoals de Primera, nog twee jaar langer. Op het vasteland biedt dit voor rokers een uitvlucht, maar het vrijwel autovrije Schiermonnikoog heeft geen tankstation-met-winkeltje en evenmin zo’n gemakszaak. Wat nu? Waar verboden worden ingevoerd, loert de illegaliteit. Supermarkteigenaar Eric Brunekreef zegt dat hij al tevergeefs bij de burgemeester aan de bel heeft getrokken.

Het enige tankstation op Schiermonnikoog is een onbemande BP Express aan de Veerweg op het eiland. Dit tankstation, voorheen een Tanxx, werd in april 2020 door Slump On uit Heerenveen volledig vernieuwd en in de uitstraling van BP gebracht. Bezoekers kunnen er 24/7 terecht voor Euro95, diesel en HVO100.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Na 1 juli op Schiermonnikoog geen sigaret meer te koop; enige BP is onbemand | TankPro.nl
Verstokte rokers moeten straks op Schiermonnikoog een list verzinnen. Supermarkt Brunekreef, nu nog de enige plek op het waddeneiland waar sigaretten worden verkocht, mag dat na 1 juli niet meer. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
'slechts één tankstation'

Na 1 juli op Schiermonnikoog geen sigaret meer te koop; enige BP is onbemand

Als dadelijk op Schiermonnikoog de nieuwe tabakswet ingaat, is er nergens op het eiland nog iets te roken verkrijgbaar; ook niet bij het enige tankstation op het eiland. Foto: Shutterstock, 2024

Verstokte rokers moeten straks op Schiermonnikoog een list verzinnen. Supermarkt Brunekreef, nu nog de enige plek op het waddeneiland waar sigaretten worden verkocht, mag dat na 1 juli niet meer. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De Tweede Kamer heeft al drie jaar geleden besloten dat het per die datum afgelopen moet zijn met verkoop van rookwaren in supermarkten. Tankstations kunnen ermee doorgaan tot 2030. Zogeheten ‘gemakswinkels’, zoals de Primera, nog twee jaar langer. Op het vasteland biedt dit voor rokers een uitvlucht, maar het vrijwel autovrije Schiermonnikoog heeft geen tankstation-met-winkeltje en evenmin zo’n gemakszaak. Wat nu? Waar verboden worden ingevoerd, loert de illegaliteit. Supermarkteigenaar Eric Brunekreef zegt dat hij al tevergeefs bij de burgemeester aan de bel heeft getrokken.

Het enige tankstation op Schiermonnikoog is een onbemande BP Express aan de Veerweg op het eiland. Dit tankstation, voorheen een Tanxx, werd in april 2020 door Slump On uit Heerenveen volledig vernieuwd en in de uitstraling van BP gebracht. Bezoekers kunnen er 24/7 terecht voor Euro95, diesel en HVO100.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.