De koffiespecialiteit ‘Latte Sweet Pistachio’ die door barista’s van het Franse Shell-tankstation Vémars Est is bereid, staat dadelijk op de menukaart van elk Shell-tankstation in de Benelux en Frankrijk met een bakery. Vémars Est won met de koffie de Shell Barista Cup 2023.
'kwaliteit koffie verhogen'

Winnende Shell Barista Cup koffie dadelijk in alle Shell-tankstations met bakery

De dit jaar voor de vijfde keer door Shell en Selecta georganiseerde Barista Cup wil de kwaliteit en kennis van de in de shop geserveerde koffie verhogen. Foto: Shell, 2024

De koffiespecialiteit ‘Latte Sweet Pistachio’ die door barista’s van het Franse Shell-tankstation Vémars Est is bereid, staat dadelijk op de menukaart van elk Shell-tankstation in de Benelux en Frankrijk met een bakery. Vémars Est won met de door hen bedachte koffiespecialiteit de Shell Barista Cup 2023.

Dit jaar deden volgens initiatiefnemers Shell en Selecta zo’n zestig teams van Shell-tankstations in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk mee aan de Barista Cup. Zij streden om de titel ‘Beste Barista langs de weg’. Winnaar werd het team van Shell-locatie Vémars Est, te vinden aan de snelweg A1 even ten noorden van Parijs. Zij lieten hierbij de twee Nederlandse Shell-stations Witte Molen (A28 bij Haren) en De Wijert (Groningen) achter zich. De winnende koffiespecialiteit heet ‘Latte Sweet Pistachio’ en deze is binnenkort verkrijgbaar in alle Shell-tankstations in de Benelux en Frankrijk die een bakery hebben. De winnende koffie is een combinatie van melkschuim, pistache siroop, espresso en pistache poeder.

Kwaliteit verhogen

De Shell Barista cup is een maandenlange competitie die eind 2023 van start ging, waarin barista’s getest worden op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Een deskundige jury beoordeelde de werkwijze, presentatie en de creativiteit van de koffiespecials. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shops verhogen. “In deze wedstrijd gaan teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Café koffieblends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten, wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice & Coffee Benelux & France.

Tijdens de editie van 2022 wist Shell Café Oeijenbraak de hoofdprijs binnen te slepen en was de door hen ontwikkelde Dirty Matcha Latte, een koffiespecialiteit met espresso, matcha, witte chocolade en havermelk, bij Shell-locaties verkrijgbaar.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Winnende Shell Barista Cup koffie dadelijk in alle Shell-tankstations met bakery | TankPro.nl
De koffiespecialiteit ‘Latte Sweet Pistachio’ die door barista’s van het Franse Shell-tankstation Vémars Est is bereid, staat dadelijk op de menukaart van elk Shell-tankstation in de Benelux en Frankrijk met een bakery. Vémars Est won met de koffie de Shell Barista Cup 2023.
'kwaliteit koffie verhogen'

Winnende Shell Barista Cup koffie dadelijk in alle Shell-tankstations met bakery

De dit jaar voor de vijfde keer door Shell en Selecta georganiseerde Barista Cup wil de kwaliteit en kennis van de in de shop geserveerde koffie verhogen. Foto: Shell, 2024

De koffiespecialiteit ‘Latte Sweet Pistachio’ die door barista’s van het Franse Shell-tankstation Vémars Est is bereid, staat dadelijk op de menukaart van elk Shell-tankstation in de Benelux en Frankrijk met een bakery. Vémars Est won met de door hen bedachte koffiespecialiteit de Shell Barista Cup 2023.

Dit jaar deden volgens initiatiefnemers Shell en Selecta zo’n zestig teams van Shell-tankstations in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk mee aan de Barista Cup. Zij streden om de titel ‘Beste Barista langs de weg’. Winnaar werd het team van Shell-locatie Vémars Est, te vinden aan de snelweg A1 even ten noorden van Parijs. Zij lieten hierbij de twee Nederlandse Shell-stations Witte Molen (A28 bij Haren) en De Wijert (Groningen) achter zich. De winnende koffiespecialiteit heet ‘Latte Sweet Pistachio’ en deze is binnenkort verkrijgbaar in alle Shell-tankstations in de Benelux en Frankrijk die een bakery hebben. De winnende koffie is een combinatie van melkschuim, pistache siroop, espresso en pistache poeder.

Kwaliteit verhogen

De Shell Barista cup is een maandenlange competitie die eind 2023 van start ging, waarin barista’s getest worden op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Een deskundige jury beoordeelde de werkwijze, presentatie en de creativiteit van de koffiespecials. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shops verhogen. “In deze wedstrijd gaan teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Café koffieblends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten, wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice & Coffee Benelux & France.

Tijdens de editie van 2022 wist Shell Café Oeijenbraak de hoofdprijs binnen te slepen en was de door hen ontwikkelde Dirty Matcha Latte, een koffiespecialiteit met espresso, matcha, witte chocolade en havermelk, bij Shell-locaties verkrijgbaar.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.