Het OK-tankstation aan de Dirk van Den Burgweg in Hoek van Holland staat dinsdag 23 januari in een zitting voor de Hoge Raad. Het bemande tankstation kreeg eerder een forse dwangsom opgelegd omdat het LPG niet volgens de regels zou verkopen. De OK hoopt de dwangsom ongedaan te kunnen maken.
'gedoe rond lpg'

OK-tankstation Hoek van Holland naar Raad van State tegen dwangsom

Het OK-tankstation in Hoek van Holland is het niet eens met een eerdere rechtbankuitspraak en staat daarom bij de Raad van State. Foto: OK Nederland, 2024

Het OK-tankstation aan de Dirk van Den Burgweg in Hoek van Holland staat dinsdag 23 januari in een zitting voor de Hoge Raad. Het bemande tankstation kreeg eerder een forse dwangsom opgelegd omdat het LPG niet volgens de regels zou verkopen. De OK hoopt de dwangsom ongedaan te kunnen maken.

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State buigt zich dinsdag over de zaak tussen het OK-tankstation en het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam. Naast reguliere brandstoffen verkoopt het tankstation aan de N211 in Hoek van Holland ook LPG. Toezichthouders van het Rotterdamse college constateerden tijdens een controle dat de medewerker van het tankstation die op dat moment aan het werk was, niet op de hoogte was van wat hij moest doen in het geval van een calamiteit. Verder constateerden zij dat de veiligheidsinstructies voor LPG niet duidelijk zichtbaar aanwezig waren en ook bleek het logboek niet volledig te zijn. Het college legde het bedrijf daarom dwangsommen op en vorderde uiteindelijk voor vierduizend euro in.

Niet mee eens

Het benzinestation is het hier niet mee eens en vindt dat het college niet handhavend mocht optreden. In een eerdere zaak stelde de rechtbank de OK in het ongelijk. Het tankstation legt zich hier echter niet bij neer en gaat tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De zaak komt dinsdag ter zitting. De uitspraak volgt op latere datum.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OK-tankstation Hoek van Holland naar Raad van State tegen dwangsom | TankPro.nl
Het OK-tankstation aan de Dirk van Den Burgweg in Hoek van Holland staat dinsdag 23 januari in een zitting voor de Hoge Raad. Het bemande tankstation kreeg eerder een forse dwangsom opgelegd omdat het LPG niet volgens de regels zou verkopen. De OK hoopt de dwangsom ongedaan te kunnen maken.
'gedoe rond lpg'

OK-tankstation Hoek van Holland naar Raad van State tegen dwangsom

Het OK-tankstation in Hoek van Holland is het niet eens met een eerdere rechtbankuitspraak en staat daarom bij de Raad van State. Foto: OK Nederland, 2024

Het OK-tankstation aan de Dirk van Den Burgweg in Hoek van Holland staat dinsdag 23 januari in een zitting voor de Hoge Raad. Het bemande tankstation kreeg eerder een forse dwangsom opgelegd omdat het LPG niet volgens de regels zou verkopen. De OK hoopt de dwangsom ongedaan te kunnen maken.

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State buigt zich dinsdag over de zaak tussen het OK-tankstation en het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam. Naast reguliere brandstoffen verkoopt het tankstation aan de N211 in Hoek van Holland ook LPG. Toezichthouders van het Rotterdamse college constateerden tijdens een controle dat de medewerker van het tankstation die op dat moment aan het werk was, niet op de hoogte was van wat hij moest doen in het geval van een calamiteit. Verder constateerden zij dat de veiligheidsinstructies voor LPG niet duidelijk zichtbaar aanwezig waren en ook bleek het logboek niet volledig te zijn. Het college legde het bedrijf daarom dwangsommen op en vorderde uiteindelijk voor vierduizend euro in.

Niet mee eens

Het benzinestation is het hier niet mee eens en vindt dat het college niet handhavend mocht optreden. In een eerdere zaak stelde de rechtbank de OK in het ongelijk. Het tankstation legt zich hier echter niet bij neer en gaat tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De zaak komt dinsdag ter zitting. De uitspraak volgt op latere datum.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.