Het BP-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk dat jarenlang door ondernemers Johan en Theo Kok en hun gezin werd gerund, gaat wellicht plaats maken voor zestig tot zeventig appartementen.
plannen voor appartementen

BP-tankstation van Johan en Thea Kok in Harderwijk wellicht gesloopt

Het door Johan en Thea Kok groot gemaakte tankstation met carwash in Harderwijk, gaat wellicht op termijn plaatsmaken voor woningbouw. Foto: ProMedia, 2023

Het BP-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk dat jarenlang door ondernemers Johan en Theo Kok en hun kinderen werd gerund, wordt misschien gesloopt. Voor het terrein waarop het tankstation staat, bestaan plannen om er zestig tot zeventig appartementen te realiseren. Volgens Johan Kok is een eventuele sloop van het tankstation en de bijbehorende carwash echter nog lang niet aan de orde.

Diverse media in Harderwijk meldden eerder dat er sloop dreigt voor het huidige BP-tankstation met carwash aan de Hoofdweg in de plaats. De eigenaar van het tankstation met carwash, de Kok Groep, heeft bij de gemeente het verzoek ingediend om op de plek waar nu het tankstation en de carwash staan tussen de zestig en zeventig appartementen te mogen bouwen. De appartementen krijgen verschillende groottes en worden gebouwd in drie tot maximaal zeven bouwlagen. Het eventuele verdwijnen van de tank- en autowaslocatie zou zorgen voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het perceel. Door het Harderwijker college van burgemeester en wethouders is in principe de bereidheid uitgesproken mee te werken aan het plan.

Niet spoedig

Volgens ondernemer Johan Kok is er nog helemaal geen sprake van dat de tank- en waslocatie aan de Hoofdweg spoedig wordt omgetoverd tot een appartementencomplex. “Tot medio 2029 is er nog een langdurig huurcontract met BP”, zo laat hij aan TankPro weten. “Daarna gaat de mogelijke ontwikkeling van woningbouw pas spelen. Reden dat B & W nu planologisch en juridische medewerking verlenen, is dat er een omgevingsvisie “Harderwijk 2040” wordt voorgelegd aan de raad en in die toekomstige visie past het tankstation niet meer.” Kok wijst er nadrukkelijk op dat er momenteel een onderzoek loopt waarin wordt gekeken of verplaatsing van de BP en de services een optie is. “Van slopen is dus absoluut nog geen sprake!”

Succesvol

Ondernemersechtpaar Johan en Thea Kok (foto) en hun kinderen maakten van het tankstation in Harderwijk een van de meest succesvolle tanklocaties van Nederland. In 2004 begonnen in de uitstraling van ESSO, switchte Kok in januari 2012 naar de formule BP. Het tankstation was toen al jarenlang een begrip in de regio als gevolg van de door Kok in eigen huis ontwikkelde bakeryformule ‘Broodje Kok’. Het tankstation met lunchroom was in 2011 ingrijpend vernieuwd en vergroot en van verschillende shop-in-shopconcepten voorzien. Met de ter plekke vers bereide broodjes en snacks trok Klok klandizie uit de wijde omgeving, maar vooral veel scholieren uit de buurt.

Tony’s

In juni 2019 nam BP Nederland de volledige exploitatie van Kok Tankstations over. Hiermee kwamen het BP-tankstation, lunchroom Broodje Kok en wasstraat Kok Carwash in handen van BP. Drie jaar daarvoor hadden Johan en Thea Kok al besloten de tankstationbranche de rug toe te keren om vervolgens in Harderwijk de Kok Experience te starten, gevolgd door twee Kok CinemaxX bioscopen in Harderwijk en Lelystad.

In maart 2022 werd de shop van het BP-tankstation als onderdeel van het netwerk van De Haan Minerale Oliën omgebouwd naar de formule Tony’s Street Food. Aan de pomp is Euro95, Euro98, diesel, ultimate diesel en AdBlue verkrijgbaar.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP-tankstation van Johan en Thea Kok in Harderwijk wellicht gesloopt | TankPro.nl
Het BP-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk dat jarenlang door ondernemers Johan en Theo Kok en hun gezin werd gerund, gaat wellicht plaats maken voor zestig tot zeventig appartementen.
plannen voor appartementen

BP-tankstation van Johan en Thea Kok in Harderwijk wellicht gesloopt

Het door Johan en Thea Kok groot gemaakte tankstation met carwash in Harderwijk, gaat wellicht op termijn plaatsmaken voor woningbouw. Foto: ProMedia, 2023

Het BP-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk dat jarenlang door ondernemers Johan en Theo Kok en hun kinderen werd gerund, wordt misschien gesloopt. Voor het terrein waarop het tankstation staat, bestaan plannen om er zestig tot zeventig appartementen te realiseren. Volgens Johan Kok is een eventuele sloop van het tankstation en de bijbehorende carwash echter nog lang niet aan de orde.

Diverse media in Harderwijk meldden eerder dat er sloop dreigt voor het huidige BP-tankstation met carwash aan de Hoofdweg in de plaats. De eigenaar van het tankstation met carwash, de Kok Groep, heeft bij de gemeente het verzoek ingediend om op de plek waar nu het tankstation en de carwash staan tussen de zestig en zeventig appartementen te mogen bouwen. De appartementen krijgen verschillende groottes en worden gebouwd in drie tot maximaal zeven bouwlagen. Het eventuele verdwijnen van de tank- en autowaslocatie zou zorgen voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het perceel. Door het Harderwijker college van burgemeester en wethouders is in principe de bereidheid uitgesproken mee te werken aan het plan.

Niet spoedig

Volgens ondernemer Johan Kok is er nog helemaal geen sprake van dat de tank- en waslocatie aan de Hoofdweg spoedig wordt omgetoverd tot een appartementencomplex. “Tot medio 2029 is er nog een langdurig huurcontract met BP”, zo laat hij aan TankPro weten. “Daarna gaat de mogelijke ontwikkeling van woningbouw pas spelen. Reden dat B & W nu planologisch en juridische medewerking verlenen, is dat er een omgevingsvisie “Harderwijk 2040” wordt voorgelegd aan de raad en in die toekomstige visie past het tankstation niet meer.” Kok wijst er nadrukkelijk op dat er momenteel een onderzoek loopt waarin wordt gekeken of verplaatsing van de BP en de services een optie is. “Van slopen is dus absoluut nog geen sprake!”

Succesvol

Ondernemersechtpaar Johan en Thea Kok (foto) en hun kinderen maakten van het tankstation in Harderwijk een van de meest succesvolle tanklocaties van Nederland. In 2004 begonnen in de uitstraling van ESSO, switchte Kok in januari 2012 naar de formule BP. Het tankstation was toen al jarenlang een begrip in de regio als gevolg van de door Kok in eigen huis ontwikkelde bakeryformule ‘Broodje Kok’. Het tankstation met lunchroom was in 2011 ingrijpend vernieuwd en vergroot en van verschillende shop-in-shopconcepten voorzien. Met de ter plekke vers bereide broodjes en snacks trok Klok klandizie uit de wijde omgeving, maar vooral veel scholieren uit de buurt.

Tony’s

In juni 2019 nam BP Nederland de volledige exploitatie van Kok Tankstations over. Hiermee kwamen het BP-tankstation, lunchroom Broodje Kok en wasstraat Kok Carwash in handen van BP. Drie jaar daarvoor hadden Johan en Thea Kok al besloten de tankstationbranche de rug toe te keren om vervolgens in Harderwijk de Kok Experience te starten, gevolgd door twee Kok CinemaxX bioscopen in Harderwijk en Lelystad.

In maart 2022 werd de shop van het BP-tankstation als onderdeel van het netwerk van De Haan Minerale Oliën omgebouwd naar de formule Tony’s Street Food. Aan de pomp is Euro95, Euro98, diesel, ultimate diesel en AdBlue verkrijgbaar.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.