BP Nederland neemt exploitatie Kok Tankstations Harderwijk over

Het BP-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk wordt per juni overgenomen door BP Nederland. Ook de exploitatie van lunchroom Broodje Kok en Kok Carwash komen in handen van BP Nederland, dat zijn positie in het midden van het land op deze manier verbetert.

“Wij zijn zeer verheugd deze transactie te kunnen aankondigen”, reageert Ruben Beens, algemeen directeur van BP Nederland. “Met de overname van Kok Tankstations slaan we twee vliegen in een klap. Enerzijds behouden we het BP tankstation in ons eigen netwerk, anderzijds kunnen we veel leren van het foodconcept Broodje Kok. Dit foodconcept heeft in de petrolbranche veel aanzien, het behoort tot de absolute top van Nederland.”

Toekomstplannen

“De afgelopen 6 maanden hebben we na kunnen denken over onze toekomst”, vertellen ondernemers Johan en Thea Kok. “Met de opening van Kok Experience 3 jaar geleden zijn we een andere weg ingeslagen. Met veel plezier en enthousiasme hebben we als gezin hier een succes van gemaakt.” Naast het verder uitbouwen van Kok Experience, heeft het ondernemersgezin nog meer plannen voor de toekomst. “De werkzaamheden die het vergen om het tankstation, de wasstraat en met name broodje Kok op het door ons gewenste niveau te houden past daar niet meer naast. Onze focus ligt, samen met onze kinderen op Kok Experience. Uiteraard doen we dit met een beetje pijn in ons hart”, aldus Johan en Thea Kok.

Geen gevolgen werknemers

Kok Tankstations is de laatste jaren uitgegroeid tot een middelgroot familiebedrijf met vele disciplines. Er is nu een langdurige huurovereenkomst aangegaan met BP Europa SE – BP Nederland. De overdracht op 1 juni heeft geen gevolgen voor de huidige personeelsleden. Alle werknemers gaan mee over naar de nieuwe organisatie. De merknamen (Kok Tankstations, Broodje Kok en Kok Carwash) zullen medio juli verdwijnen van de gevel. BP zal hierin haar eigen concept en naamvoering doorvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP Nederland neemt exploitatie Kok Tankstations Harderwijk over | TankPro.nl

BP Nederland neemt exploitatie Kok Tankstations Harderwijk over

Het BP-tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk wordt per juni overgenomen door BP Nederland. Ook de exploitatie van lunchroom Broodje Kok en Kok Carwash komen in handen van BP Nederland, dat zijn positie in het midden van het land op deze manier verbetert.

“Wij zijn zeer verheugd deze transactie te kunnen aankondigen”, reageert Ruben Beens, algemeen directeur van BP Nederland. “Met de overname van Kok Tankstations slaan we twee vliegen in een klap. Enerzijds behouden we het BP tankstation in ons eigen netwerk, anderzijds kunnen we veel leren van het foodconcept Broodje Kok. Dit foodconcept heeft in de petrolbranche veel aanzien, het behoort tot de absolute top van Nederland.”

Toekomstplannen

“De afgelopen 6 maanden hebben we na kunnen denken over onze toekomst”, vertellen ondernemers Johan en Thea Kok. “Met de opening van Kok Experience 3 jaar geleden zijn we een andere weg ingeslagen. Met veel plezier en enthousiasme hebben we als gezin hier een succes van gemaakt.” Naast het verder uitbouwen van Kok Experience, heeft het ondernemersgezin nog meer plannen voor de toekomst. “De werkzaamheden die het vergen om het tankstation, de wasstraat en met name broodje Kok op het door ons gewenste niveau te houden past daar niet meer naast. Onze focus ligt, samen met onze kinderen op Kok Experience. Uiteraard doen we dit met een beetje pijn in ons hart”, aldus Johan en Thea Kok.

Geen gevolgen werknemers

Kok Tankstations is de laatste jaren uitgegroeid tot een middelgroot familiebedrijf met vele disciplines. Er is nu een langdurige huurovereenkomst aangegaan met BP Europa SE – BP Nederland. De overdracht op 1 juni heeft geen gevolgen voor de huidige personeelsleden. Alle werknemers gaan mee over naar de nieuwe organisatie. De merknamen (Kok Tankstations, Broodje Kok en Kok Carwash) zullen medio juli verdwijnen van de gevel. BP zal hierin haar eigen concept en naamvoering doorvoeren.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.