HVO100 Aers Olie GoodFuels

AERS Olie start met distributie GoodFuels HVO

Aers Olie wordt distribiteur van GoodFuels HVO Foto: Aers Olie/GoodFuels

Het Zeeuwse AERS Olie start als distributeur van de brandstof GoodFuels HVO. Het bedrijf wordt daarmee de partner voor GoodFuels Road & Rail NL in de eigen provincie en in West-Brabant. Door de toevoeging van HVO aan het aanbod wil AERS haar klanten ondersteunen in het verduurzamen van wagen- en machineparken.

AERS focust zich – naast de gebruikelijke brandstoffen – steeds meer op duurzame(re) alternatieven. Bij het bedrijf merken ze dat de energiemarkt ‘zeer dynamisch’ is, waardoor ook de omstandigheden qua productkeuzes en oplossingen snel wisselen. “We zien een snelle verschuiving van fossiele brandstoffen naar duurzame, hernieuwbare producten, waarbij HVO100 de meest optimale en snelst beschikbare stap is op dit moment. Het product is direct in te zetten, zonder dat onze klanten iets te hoeven wijzigen aan hun voertuig of machine”, aldus directeur en eigenaar Jackij Aers.

Aanbieden op eigen tankstations

Vanwege de stikstofproblematiek is de urgentie om direct te starten met het reduceren van de uitstoot volgens Aers groot. Naast het toenemende belang van laadpalen, waarvan het bedrijf er ruim 400 exploiteert, zet de onderneming ook in op deze hernieuwbare diesel (en de diverse blends) om de markt ‘brede oplossingen in hun energietransitie’ te bieden.

Bovendien zal AERS Olie de brandstof ook gefaseerd gaan aanbieden op de eigen tankstations in het netwerk, dat inmiddels acht locaties omvat. Het eerste station waar de HVO100 beschikbaar wordt gesteld, is te vinden in Kloosterzande, vertelt Arthur Twaalfhoven. “Op dit moment zijn we volop bezig met het aanpassen van de technische installatie en verwachten dan ook op zeer korte termijn klaar te zijn”, vervolgt de sales manager van AERS. Ook op het ’tankstation van de toekomst’ dat het bedrijf bouwt in het Belgische Zeebrugge wordt de brandstof straks aangeboden.

Duurzaamheidseisen

GoodFuels HVO is een niet-fossiele brandstof voor dieselmotoren, gemaakt van afval- en reststromen, die tot 90 procent CO2-uitstoot reduceert ten opzichte van reguliere diesel. “De grote toegevoegde waarde van het merk GoodFuels is voor ons dat alle biobrandstoffen van GoodFuels gecertificeerd zijn volgens de ISCC EU-voorwaarden voor duurzame biomassaproductie, traceerbare oorsprong en documentatie omtrent mogelijke broeikasgasreductie. Dit betekent dat GoodFuels gegarandeerd voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen. Dat is in deze tijd, waar ook bij opdrachten steeds kritischer gekeken wordt naar de herkomst van producten, steeds belangrijker’, zegt Aers.

GoodFuels Road & Rail NL is onderdeel van de Dalergy Group en richt zich uitsluitend op duurzame energiedragers voor het wegtransport en infra. AERS Olie is – naast Van Dijkhuizen Energy & Mobility, Dalhuisen, Gulf en Schouten – de vijfde distributeur van GoodFuels HVO.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AERS Olie start met distributie GoodFuels HVO | TankPro.nl
HVO100 Aers Olie GoodFuels

AERS Olie start met distributie GoodFuels HVO

Aers Olie wordt distribiteur van GoodFuels HVO Foto: Aers Olie/GoodFuels

Het Zeeuwse AERS Olie start als distributeur van de brandstof GoodFuels HVO. Het bedrijf wordt daarmee de partner voor GoodFuels Road & Rail NL in de eigen provincie en in West-Brabant. Door de toevoeging van HVO aan het aanbod wil AERS haar klanten ondersteunen in het verduurzamen van wagen- en machineparken.

AERS focust zich – naast de gebruikelijke brandstoffen – steeds meer op duurzame(re) alternatieven. Bij het bedrijf merken ze dat de energiemarkt ‘zeer dynamisch’ is, waardoor ook de omstandigheden qua productkeuzes en oplossingen snel wisselen. “We zien een snelle verschuiving van fossiele brandstoffen naar duurzame, hernieuwbare producten, waarbij HVO100 de meest optimale en snelst beschikbare stap is op dit moment. Het product is direct in te zetten, zonder dat onze klanten iets te hoeven wijzigen aan hun voertuig of machine”, aldus directeur en eigenaar Jackij Aers.

Aanbieden op eigen tankstations

Vanwege de stikstofproblematiek is de urgentie om direct te starten met het reduceren van de uitstoot volgens Aers groot. Naast het toenemende belang van laadpalen, waarvan het bedrijf er ruim 400 exploiteert, zet de onderneming ook in op deze hernieuwbare diesel (en de diverse blends) om de markt ‘brede oplossingen in hun energietransitie’ te bieden.

Bovendien zal AERS Olie de brandstof ook gefaseerd gaan aanbieden op de eigen tankstations in het netwerk, dat inmiddels acht locaties omvat. Het eerste station waar de HVO100 beschikbaar wordt gesteld, is te vinden in Kloosterzande, vertelt Arthur Twaalfhoven. “Op dit moment zijn we volop bezig met het aanpassen van de technische installatie en verwachten dan ook op zeer korte termijn klaar te zijn”, vervolgt de sales manager van AERS. Ook op het ’tankstation van de toekomst’ dat het bedrijf bouwt in het Belgische Zeebrugge wordt de brandstof straks aangeboden.

Duurzaamheidseisen

GoodFuels HVO is een niet-fossiele brandstof voor dieselmotoren, gemaakt van afval- en reststromen, die tot 90 procent CO2-uitstoot reduceert ten opzichte van reguliere diesel. “De grote toegevoegde waarde van het merk GoodFuels is voor ons dat alle biobrandstoffen van GoodFuels gecertificeerd zijn volgens de ISCC EU-voorwaarden voor duurzame biomassaproductie, traceerbare oorsprong en documentatie omtrent mogelijke broeikasgasreductie. Dit betekent dat GoodFuels gegarandeerd voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen. Dat is in deze tijd, waar ook bij opdrachten steeds kritischer gekeken wordt naar de herkomst van producten, steeds belangrijker’, zegt Aers.

GoodFuels Road & Rail NL is onderdeel van de Dalergy Group en richt zich uitsluitend op duurzame energiedragers voor het wegtransport en infra. AERS Olie is – naast Van Dijkhuizen Energy & Mobility, Dalhuisen, Gulf en Schouten – de vijfde distributeur van GoodFuels HVO.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.