Hysolar waterstoftankstation Nieuwegein impressie

Hysolar bouwt eerste openbare waterstoftankstation in regio Utrecht

Het eerste openbare waterstoftankstation in de regio Utrecht opent dit voorjaar zijn deuren. Het tankstation, dat wordt gebouwd door Hysolar, komt in Nieuwegein te staan. De locatie krijgt twee tankzuilen met aansluitingen van 350 bar voor de zware transportmiddelen en 700 bar voor de personenauto’s.

Volgens Hysolar, eveneens gevestigd in Nieuwegein, krijgt waterstof een belangrijke rol in de energietransitie. De opening van het waterstoftankstation is een belangrijke stap op weg naar mobiliteit zonder emissies van CO2 en gebonden stikstof, zegt het bedrijf. Het waterstoftankstation moet in staat zijn om uiteindelijk meer dan 250.000 kilo waterstof per jaar te leveren.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.