Waterstoftankstation Ekinetix Antwerpen

Nederlands bedrijf Ekinetix opent waterstoftankstation in Antwerpen

Het Nederlandse bedrijf Ekinetix rondde deze week de bouw van een waterstoftankstation in Antwerpen af. Het tankstation is zowel bedoeld voor lichte als zware waterstofvoertuigen, zoals auto’s, bussen en vrachtwagens. Ook biedt de locatie snelladers van 350 kW voor batterij-elektrische voertuigen, waarmee het tankstation ‘garant staat voor de belevering van zero-emissie mobiliteit in de volle breedte’.  

Op donderdag 1 april werd de eerste auto op de nieuwe locatie gevuld met waterstof. Daarmee werd de installatie technisch gereed bevonden. Het tankstation in de Antwerpse haven kan ook gebruikt worden voor het leveren van brandstof aan schepen. In dit geval gaat het om het bunkeren van waterstof.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.