OrangeGas waterstof Amsterdam

OG wil waterstofeconomie stimuleren en haalt waterstoftrucks van Hyundai naar Nederland

OrangeGas (OG) en Hyundai-dealer Groenewold & Dijkhuizen starten een pilotproject gericht op waterstofvrachtwagens. In totaal worden daarmee dertig waterstoftrucks op de Nederlandse wegen gezet. Dat gebeurt gelijktijdig met de uitrol van een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations. 

De waterstoftrucks zullen af-fabriek geleverd worden vanuit Delfzijl, waar Groenewold & Dijkhuizen gevestigd is. De partijen hopen samen de transitie naar emissieloze transport te versnellen. “Wij zijn doeners en wachten niet tot ontwikkelingen gebeuren, we laten ze gebeuren. We hebben veel klanten die alleen af-fabriek willen rijden. Daarom is de komst van deze trucks erg belangrijk voor de waterstofeconomie”, zegt de CEO van OG Marcel Borger. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.