Accijnsvrij LNG en CNG tanken in Oude-Tonge

Bij het tankstation van GreenPoint in Oude-Tonge kunnen klanten de hele maand december LNG en CNG tanken zonder accijns te betalen. De kortingsactie is een ludiek antwoord op het schrappen van de teruggaafregeling op LNG. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel besloot deze regeling, die eind dit jaar afloopt, in 2019 niet door te zetten.

De hele maand kunnen klanten met hun Rolande-tankkaart bij het nieuwe tankstation op Goeree-Overflakkee volledig accijnsvrij LNG en CNG tanken. Dat scheelt 22 eurocent per kilo. De locatie werd afgelopen maand geopend. Daarmee is het LNG-netwerk van Rolande uitgebreid naar dertien stations, met een spreiding over heel Nederland.

Het station is het resultaat van een samenwerking tussen Rolande uit Tilburg en Van Kessel Olie uit Milheeze. Oude-Tonge is het tweede LNG- en CNG-tankstation dat door beide Brabantse bedrijven gezamenlijk wordt geëxploiteerd en maakt deel uit van het GreenPoint multifuel tankstation van Van Kessel Olie. De locatie bevindt zich aan het kruispunt van de N59 en N215.

Tegen de stroom in

De beslissing om de teruggaafregeling op LNG niet te verlengen na 2018 komt op een ogenblik dat andere Europese landen maatregelen nemen om de verspreiding van natuurlijk gas in de transportsector juist te ondersteunen. Zo nam het federaal Duits parlement onlangs een resolutie aan om gasaangedreven voertuigen boven de 7.5 ton vrij te stellen van tol op autosnelwegen voor de volgende 2 jaar. Vanaf 2021 wordt de luchtvervuilingscomponent uitgesloten voor dergelijke voertuigen, zodat enkel de infrastructuurcomponent en de geluidscomponent meetellen in de tolheffing.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Accijnsvrij LNG en CNG tanken in Oude-Tonge | TankPro.nl

Accijnsvrij LNG en CNG tanken in Oude-Tonge

Bij het tankstation van GreenPoint in Oude-Tonge kunnen klanten de hele maand december LNG en CNG tanken zonder accijns te betalen. De kortingsactie is een ludiek antwoord op het schrappen van de teruggaafregeling op LNG. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel besloot deze regeling, die eind dit jaar afloopt, in 2019 niet door te zetten.

De hele maand kunnen klanten met hun Rolande-tankkaart bij het nieuwe tankstation op Goeree-Overflakkee volledig accijnsvrij LNG en CNG tanken. Dat scheelt 22 eurocent per kilo. De locatie werd afgelopen maand geopend. Daarmee is het LNG-netwerk van Rolande uitgebreid naar dertien stations, met een spreiding over heel Nederland.

Het station is het resultaat van een samenwerking tussen Rolande uit Tilburg en Van Kessel Olie uit Milheeze. Oude-Tonge is het tweede LNG- en CNG-tankstation dat door beide Brabantse bedrijven gezamenlijk wordt geëxploiteerd en maakt deel uit van het GreenPoint multifuel tankstation van Van Kessel Olie. De locatie bevindt zich aan het kruispunt van de N59 en N215.

Tegen de stroom in

De beslissing om de teruggaafregeling op LNG niet te verlengen na 2018 komt op een ogenblik dat andere Europese landen maatregelen nemen om de verspreiding van natuurlijk gas in de transportsector juist te ondersteunen. Zo nam het federaal Duits parlement onlangs een resolutie aan om gasaangedreven voertuigen boven de 7.5 ton vrij te stellen van tol op autosnelwegen voor de volgende 2 jaar. Vanaf 2021 wordt de luchtvervuilingscomponent uitgesloten voor dergelijke voertuigen, zodat enkel de infrastructuurcomponent en de geluidscomponent meetellen in de tolheffing.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.