Hyundai maakt prijs waterstofauto bekend: 69.995 euro

De prijs van de nieuwe waterstofauto van Hyundai is bekendgemaakt. De NEXO, die vanaf september leverbaar is, krijgt in Nederland een vanafprijs van 69.995 euro. Daarmee duikt het Zuid-Koreaanse merk onder de prijs van de Toyota Mirai, die 80.925 euro kost. Hyundai en Toyota zijn op dit moment de enige autofabrikanten die een model met brandstofceltechnologie in de showroom hebben staan. De voorganger van de NEXO is de ix35 Fuel Cell.

Hyundai zet op dit moment flink in op het vergroenen van het wagenpark. Daarbij wordt bewust voor een mix van brandstoffen gekozen. Tot 2025 lanceren de Zuid-Koreanen, naast de NEXO, nog eens acht nieuwe hybridemodellen, vier plug-in hybridemodellen en vijf volledig elektrisch aangedreven auto’s.

De NEXO is een SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. Onder de motorkap ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. De Hyundai rijdt daardoor volledig elektrisch, zonder dat de batterijen tussendoor met een stekker hoeven te worden opgeladen. De actieradius per tankbeurt ligt op 665 kilometer.

Tankstations

Het tanken van waterstof is op dit moment nog wel een probleem. Hoewel verschillende partijen aangeven plannen te hebben voor het bouwen van een waterstofstation, is het aantal locaties in Nederland op dit moment op een hand te tellen. De verwachting is wel dat er komende jaren flink wat stations bij zullen komen waar waterstof getankt kan worden.

De Nederlandse importeur laat weten dat de eerste tachtig pre-orders inmiddels geplaatst zijn. Vooral voor zakelijke rijders is de NEXO interessant, aangezien er slechts 4 procent bijtelling over het catalogusbedrag van de auto betaald hoeft te worden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hyundai maakt prijs waterstofauto bekend: 69.995 euro | TankPro.nl

Hyundai maakt prijs waterstofauto bekend: 69.995 euro

De prijs van de nieuwe waterstofauto van Hyundai is bekendgemaakt. De NEXO, die vanaf september leverbaar is, krijgt in Nederland een vanafprijs van 69.995 euro. Daarmee duikt het Zuid-Koreaanse merk onder de prijs van de Toyota Mirai, die 80.925 euro kost. Hyundai en Toyota zijn op dit moment de enige autofabrikanten die een model met brandstofceltechnologie in de showroom hebben staan. De voorganger van de NEXO is de ix35 Fuel Cell.

Hyundai zet op dit moment flink in op het vergroenen van het wagenpark. Daarbij wordt bewust voor een mix van brandstoffen gekozen. Tot 2025 lanceren de Zuid-Koreanen, naast de NEXO, nog eens acht nieuwe hybridemodellen, vier plug-in hybridemodellen en vijf volledig elektrisch aangedreven auto’s.

De NEXO is een SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. Onder de motorkap ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. De Hyundai rijdt daardoor volledig elektrisch, zonder dat de batterijen tussendoor met een stekker hoeven te worden opgeladen. De actieradius per tankbeurt ligt op 665 kilometer.

Tankstations

Het tanken van waterstof is op dit moment nog wel een probleem. Hoewel verschillende partijen aangeven plannen te hebben voor het bouwen van een waterstofstation, is het aantal locaties in Nederland op dit moment op een hand te tellen. De verwachting is wel dat er komende jaren flink wat stations bij zullen komen waar waterstof getankt kan worden.

De Nederlandse importeur laat weten dat de eerste tachtig pre-orders inmiddels geplaatst zijn. Vooral voor zakelijke rijders is de NEXO interessant, aangezien er slechts 4 procent bijtelling over het catalogusbedrag van de auto betaald hoeft te worden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.