Spoedige start Holthausen Energy Points waterstoftankstation in Amsterdam
ook laadstation

Bouw Holthausen Energy Points waterstoftankstation in Amsterdam start spoedig

Het waterstoftankstation en snellaadstation in de kleuren en uitstraling van Holthausen Energy Points komt aan de Beiraweg in Amsterdam, een zijweg van de drukke S102. Foto: Holthausen, 2023

Nog een paar weken en dan start Holthausen Energy Points in Amsterdam met de realisatie van een waterstoftankstation plus snellaadstation. Op de locatie in het Westelijk Havengebied kunnen dadelijk vrachtwagens en personenauto’s waterstof tanken en stroom laden.

Dit heeft directeur Carl Holthausen van het bedrijf uit Hoogezand bekend gemaakt. Het waterstoftankstation en snellaadstation in de kleuren en uitstraling van Holthausen Energy Points komt aan de Beiraweg, een zijweg van de drukke S102 en op slechts twee kilometer van de op- en afrit ‘IJmuiden’ van de snelweg A5. ‘Op deze plek zitten we direct naast Albert Heijn online en het Volvo Group Truck Center’, zegt Holthausen. ‘Daarbij zijn de distributiecentra van onder meer Coolblue, G-Star Raw, Rivièra Maison, GLS, VSDV Transport en Rapid Logistics onze achterburen. Zo zitten we middenin het logistieke distributiecentrum van Westpoort Port of Amsterdam.’
Aan de Beiraweg verrijst een waterstoftankstation waar vrachtwagens de duurzame brandstof op 350 bar kunnen afnemen. Voor bestelbusjes en personenauto’s is er dadelijk waterstof op 700 bar. Naast het tanken van waterstof kunnen elektrische vrachtwagens, bestelbussen en personenauto’s er dan ook terecht bij meerdere snelladers.

Trots

“Ik ben trots dat Holthausen Energy Points het eerste waterstoftankstation in Amsterdam is waar straks waterstof in grote volumes van veertig tot vijftig kilogram in één keer getankt kan worden”, aldus Holthausen. Aan de Beiraweg zal na de realisatie van het waterstoftankstation ook waterstof geproduceerd worden. Het station zal daarnaast dienen als vulstation voor cilinders. “Daarmee hebben klanten gemakkelijk en snel toegang tot waterstof voor hun (bouw)generatoren en hijs- en liftgereedschappen, zoals heftrucks.” Om vrachtwagens op waterstof in het Westelijk Havengebied de mogelijkheid te bieden te kunnen tanken, opende in de zomer van 2022 aan de Australiëweg een tijdelijke Holthausen Energy Points.

Eerder opende ook OG Clean Fuels een waterstofstation voor groottransport aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. Naast bestelbussen en vrachtwagens kunnen ook personenauto’s bij deze locatie hun tank vullen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw Holthausen Energy Points waterstoftankstation in Amsterdam start spoedig | TankPro.nl
Spoedige start Holthausen Energy Points waterstoftankstation in Amsterdam
ook laadstation

Bouw Holthausen Energy Points waterstoftankstation in Amsterdam start spoedig

Het waterstoftankstation en snellaadstation in de kleuren en uitstraling van Holthausen Energy Points komt aan de Beiraweg in Amsterdam, een zijweg van de drukke S102. Foto: Holthausen, 2023

Nog een paar weken en dan start Holthausen Energy Points in Amsterdam met de realisatie van een waterstoftankstation plus snellaadstation. Op de locatie in het Westelijk Havengebied kunnen dadelijk vrachtwagens en personenauto’s waterstof tanken en stroom laden.

Dit heeft directeur Carl Holthausen van het bedrijf uit Hoogezand bekend gemaakt. Het waterstoftankstation en snellaadstation in de kleuren en uitstraling van Holthausen Energy Points komt aan de Beiraweg, een zijweg van de drukke S102 en op slechts twee kilometer van de op- en afrit ‘IJmuiden’ van de snelweg A5. ‘Op deze plek zitten we direct naast Albert Heijn online en het Volvo Group Truck Center’, zegt Holthausen. ‘Daarbij zijn de distributiecentra van onder meer Coolblue, G-Star Raw, Rivièra Maison, GLS, VSDV Transport en Rapid Logistics onze achterburen. Zo zitten we middenin het logistieke distributiecentrum van Westpoort Port of Amsterdam.’
Aan de Beiraweg verrijst een waterstoftankstation waar vrachtwagens de duurzame brandstof op 350 bar kunnen afnemen. Voor bestelbusjes en personenauto’s is er dadelijk waterstof op 700 bar. Naast het tanken van waterstof kunnen elektrische vrachtwagens, bestelbussen en personenauto’s er dan ook terecht bij meerdere snelladers.

Trots

“Ik ben trots dat Holthausen Energy Points het eerste waterstoftankstation in Amsterdam is waar straks waterstof in grote volumes van veertig tot vijftig kilogram in één keer getankt kan worden”, aldus Holthausen. Aan de Beiraweg zal na de realisatie van het waterstoftankstation ook waterstof geproduceerd worden. Het station zal daarnaast dienen als vulstation voor cilinders. “Daarmee hebben klanten gemakkelijk en snel toegang tot waterstof voor hun (bouw)generatoren en hijs- en liftgereedschappen, zoals heftrucks.” Om vrachtwagens op waterstof in het Westelijk Havengebied de mogelijkheid te bieden te kunnen tanken, opende in de zomer van 2022 aan de Australiëweg een tijdelijke Holthausen Energy Points.

Eerder opende ook OG Clean Fuels een waterstofstation voor groottransport aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. Naast bestelbussen en vrachtwagens kunnen ook personenauto’s bij deze locatie hun tank vullen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.