Het Nederlandse Fastned heeft aan de Natiënlaan in Westkapelle, bij het binnenrijden van de plaats Knokke-Heist, het volgens eigen zeggen ‘grootste snellaadstation van België’ geopend. Het is een van de eerste locaties in het land met laders met een vermogen van 400 kW. Het laadstation krijgt ook toiletten en een koffieautomaat.
'ook toilet en koffie'

Nederlands Fastned opent in België ‘grootste snellaadstation tot nu toe’

Het nieuwe laadstation, de 28e van Fastned in België, werd feestelijk geopend en beschikt over twaalf laadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Foto: Fastned, 2024

Het Nederlandse Fastned heeft aan de Natiënlaan in Westkapelle, bij het binnenrijden van de plaats Knokke-Heist, het volgens eigen zeggen ‘grootste snellaadstation van België’ geopend. Het is een van de eerste locaties in het land met laders met een vermogen van 400 kW. Het laadstation krijgt ook toiletten en een koffieautomaat.

Het nieuwe laadstation, de 28e van Fastned in België, beschikt over twaalf laadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan het gele dak bedekt met zonnepanelen. Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn voorlopig nog zeldzaam in België. De krachtige snelladers kunnen in zo’n drie minuten tijd tot honderd kilometer range toevoegen, op voorwaarde dat de auto deze snelheid ondersteunt. In het najaar van 2024 wordt het snellaadstation van Westkapelle uitgebreid met extra voorzieningen zoals een toilet en een koffieautomaat om, zoals Fastned het zegt ‘de klantbeleving tijdens het laden verder te verbeteren’. Ook dit is een Belgische primeur voor Knokke-Heist.

Grote laadbehoefte

“We zijn verheugd dat we dit station vandaag kunnen openen, want de regio Knokke kent een grote laadbehoefte”, zegt Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned. “De twaalf extra snellaadplaatsen bedienen zowel lokale bewoners als EV-rijders die komen genieten van de Belgische kust. Ons drive-throughconcept en de hoge vermogens geven meer mensen toegang tot laadinfrastructuur, en vermijden de problemen die gepaard gaan met laden op straat of in parkeergarages. Laadplatform Chargemap heeft Fastned onlangs uitgeroepen tot het beste laadnetwerk van België en daar zijn we trots op.”

Fastned opende in oktober 2020 zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is om tegen 2030 uit te groeien tot duizend locaties in Europa.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlands Fastned opent in België ‘grootste snellaadstation tot nu toe’ | TankPro.nl
Het Nederlandse Fastned heeft aan de Natiënlaan in Westkapelle, bij het binnenrijden van de plaats Knokke-Heist, het volgens eigen zeggen ‘grootste snellaadstation van België’ geopend. Het is een van de eerste locaties in het land met laders met een vermogen van 400 kW. Het laadstation krijgt ook toiletten en een koffieautomaat.
'ook toilet en koffie'

Nederlands Fastned opent in België ‘grootste snellaadstation tot nu toe’

Het nieuwe laadstation, de 28e van Fastned in België, werd feestelijk geopend en beschikt over twaalf laadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Foto: Fastned, 2024

Het Nederlandse Fastned heeft aan de Natiënlaan in Westkapelle, bij het binnenrijden van de plaats Knokke-Heist, het volgens eigen zeggen ‘grootste snellaadstation van België’ geopend. Het is een van de eerste locaties in het land met laders met een vermogen van 400 kW. Het laadstation krijgt ook toiletten en een koffieautomaat.

Het nieuwe laadstation, de 28e van Fastned in België, beschikt over twaalf laadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan het gele dak bedekt met zonnepanelen. Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn voorlopig nog zeldzaam in België. De krachtige snelladers kunnen in zo’n drie minuten tijd tot honderd kilometer range toevoegen, op voorwaarde dat de auto deze snelheid ondersteunt. In het najaar van 2024 wordt het snellaadstation van Westkapelle uitgebreid met extra voorzieningen zoals een toilet en een koffieautomaat om, zoals Fastned het zegt ‘de klantbeleving tijdens het laden verder te verbeteren’. Ook dit is een Belgische primeur voor Knokke-Heist.

Grote laadbehoefte

“We zijn verheugd dat we dit station vandaag kunnen openen, want de regio Knokke kent een grote laadbehoefte”, zegt Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned. “De twaalf extra snellaadplaatsen bedienen zowel lokale bewoners als EV-rijders die komen genieten van de Belgische kust. Ons drive-throughconcept en de hoge vermogens geven meer mensen toegang tot laadinfrastructuur, en vermijden de problemen die gepaard gaan met laden op straat of in parkeergarages. Laadplatform Chargemap heeft Fastned onlangs uitgeroepen tot het beste laadnetwerk van België en daar zijn we trots op.”

Fastned opende in oktober 2020 zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is om tegen 2030 uit te groeien tot duizend locaties in Europa.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.