Nieuwe branchevereniging NLHydrogen voor waterstofsector van start: ‘Essentiële rol’
krachtig netwerk

Nieuwe branchevereniging NLHydrogen voor waterstofsector van start: ‘Essentiële rol’

Meer dan twintig bedrijven hebben de handen ineen geslagen en werken samen aan de snelle ontwikkeling van de Nederlandse waterstofeconomie. Foto: ProMedia, 2023

Meer dan twintig bedrijven hebben de handen ineen geslagen voor de oprichting van NLHydrogen, de nieuwe Nederlandse branchevereniging voor de waterstofsector. De branchevereniging, die donderdag officieel werd gepresenteerd, wil voorop gaan in de transitie naar een CO2-vrije samenleving.

NLHydrogen werd gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag. Met een gezamenlijke druk op de knop onthulden Rob Jetten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en directeur Alice Krekt de nieuwe website en het logo van de branchevereniging. Voor de oprichting hebben ruim twintig partijen actief in de hele waterstofketen in Nederland de handen ineen geslagen. Initiatiefnemers voor NLHydrogen zijn onder meer Air Liquide, bp, Eneco, Engie, Fountain Fuel, OG Clean Fuels, Ørsted, Resato, RWE, Shell, Tata Steel en Vattenfall. “Ik heb grote verwachtingen van wat de brancheorganisatie kan betekenen voor het behalen van onze klimaatdoelen en het versnellen van de energietransitie”, zei minister Jetten tijdens de presentatie. “Waterstof speelt een essentiële rol in de verduurzaming van Nederland en is noodzakelijk bij het verduurzamen van de industrie en het zware transport. Goed dat al deze bedrijven nu de handen ineen slaan en samenwerken aan de snelle ontwikkeling van de Nederlandse waterstofeconomie!”

Voorop

De branchevereniging wil voorop gaan in de transitie naar een CO2-vrije samenleving. Met behulp van kennisopbouw en -deling, een krachtig netwerk en duurzame oplossingen willen ze ervoor zorgen dat leden koplopers zijn en blijven. NLHydrogen vertegenwoordigt bedrijven uit de hele waterstofketen. Er is aandacht voor zowel de afnemende sectoren als bedrijven die bij de productie en import van waterstof betrokken zijn. Met de lancering van de branchevereniging ontstaat een professionele organisatie met diverse leden, bestuur, staf en werklocatie. Dit past bij de snelle ontwikkeling van een waterstofeconomie in Nederland. Het informele H2-Platform houdt hiermee op te bestaan.

Cruciale rol

Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie. De toepassingen zijn legio: waterstof kan dienen als halfproduct en energiedrager voor de industrie, maar bijvoorbeeld ook als brandstof voor transport. Om de bedrijven die zich bezighouden met waterstof op weg te helpen in hun pionierswerk, is NLHydrogen opgericht:, volgens de initiatiefnemers dé branchevereniging voor waterstof in Nederland. Directeur van de nieuwe branchevereniging is Alice Krekt, hiervoor programmadirecteur van het Deltalinqs Climate Program.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe branchevereniging NLHydrogen voor waterstofsector van start: ‘Essentiële rol’ | TankPro.nl
Nieuwe branchevereniging NLHydrogen voor waterstofsector van start: ‘Essentiële rol’
krachtig netwerk

Nieuwe branchevereniging NLHydrogen voor waterstofsector van start: ‘Essentiële rol’

Meer dan twintig bedrijven hebben de handen ineen geslagen en werken samen aan de snelle ontwikkeling van de Nederlandse waterstofeconomie. Foto: ProMedia, 2023

Meer dan twintig bedrijven hebben de handen ineen geslagen voor de oprichting van NLHydrogen, de nieuwe Nederlandse branchevereniging voor de waterstofsector. De branchevereniging, die donderdag officieel werd gepresenteerd, wil voorop gaan in de transitie naar een CO2-vrije samenleving.

NLHydrogen werd gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag. Met een gezamenlijke druk op de knop onthulden Rob Jetten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en directeur Alice Krekt de nieuwe website en het logo van de branchevereniging. Voor de oprichting hebben ruim twintig partijen actief in de hele waterstofketen in Nederland de handen ineen geslagen. Initiatiefnemers voor NLHydrogen zijn onder meer Air Liquide, bp, Eneco, Engie, Fountain Fuel, OG Clean Fuels, Ørsted, Resato, RWE, Shell, Tata Steel en Vattenfall. “Ik heb grote verwachtingen van wat de brancheorganisatie kan betekenen voor het behalen van onze klimaatdoelen en het versnellen van de energietransitie”, zei minister Jetten tijdens de presentatie. “Waterstof speelt een essentiële rol in de verduurzaming van Nederland en is noodzakelijk bij het verduurzamen van de industrie en het zware transport. Goed dat al deze bedrijven nu de handen ineen slaan en samenwerken aan de snelle ontwikkeling van de Nederlandse waterstofeconomie!”

Voorop

De branchevereniging wil voorop gaan in de transitie naar een CO2-vrije samenleving. Met behulp van kennisopbouw en -deling, een krachtig netwerk en duurzame oplossingen willen ze ervoor zorgen dat leden koplopers zijn en blijven. NLHydrogen vertegenwoordigt bedrijven uit de hele waterstofketen. Er is aandacht voor zowel de afnemende sectoren als bedrijven die bij de productie en import van waterstof betrokken zijn. Met de lancering van de branchevereniging ontstaat een professionele organisatie met diverse leden, bestuur, staf en werklocatie. Dit past bij de snelle ontwikkeling van een waterstofeconomie in Nederland. Het informele H2-Platform houdt hiermee op te bestaan.

Cruciale rol

Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie. De toepassingen zijn legio: waterstof kan dienen als halfproduct en energiedrager voor de industrie, maar bijvoorbeeld ook als brandstof voor transport. Om de bedrijven die zich bezighouden met waterstof op weg te helpen in hun pionierswerk, is NLHydrogen opgericht:, volgens de initiatiefnemers dé branchevereniging voor waterstof in Nederland. Directeur van de nieuwe branchevereniging is Alice Krekt, hiervoor programmadirecteur van het Deltalinqs Climate Program.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.