Shell-tankstation ‘Oeijenbraak’ Lierop wint Barista Cup met ‘Dirty Matcha’

Shell-station ‘Oeijenbraak’ aan A67 schenkt Barista Cup winnende koffie

Voor de winnende koffiespecialiteit 'Dirty Matcha' moeten consumenten naar Shell Café Oeijenbraak aan de A67 in Lierop. Foto: Shell, 2023

De voor de vierde keer door Shell georganiseerde Barista Cup is gewonnen door Shell-tankstation ‘Oeijenbraak’ aan de snelweg A67 in het Brabantse Lierop. Barista Janske won met de door haar bereide koffiespecialiteit ‘Dirty Matcha’.

De Barista Cup wordt door Shell georganiseerd samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro. Barista’s van Shell-stations uit Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk nemen het in de competitie tegen elkaar op waarbij de winnaar zich de ‘Beste Barista op de weg’ mag noemen. Winnaar Janske van Shell Oeijenbraak wint dit jaar met de door haar bereide koffiespecialiteit ‘Dirty Matcha’, een combinatie van (haver)melk, matchapoeder, espresso en witte chocoladesiroop. De winnende koffie zal later dit jaar verkrijgbaar zijn bij alle Shell-stations met een bakery in de vier landen.

Zeventig

Tijdens een maandenlange competitie vooraf worden de barista’s getest op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Als onderdeel van de competitie brengt elk station een unieke koffiespecial in, waarbij storytelling een belangrijke factor is. Meer dan zeventig Shell-barista’s gingen dit jaar met elkaar de strijd aan. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de tankshop verhogen. “Door middel van deze competitie gaan de teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Cafe blends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten”, zegt Kees van Wezel, head of Foodservice & Coffee bij Shell. “Dit resulteert in een nog betere koffiebeleving en kwaliteit in onze stations.”

Eerste ronde

Shell Oeijenbraak wist tijdens de eerste ronde Shell ‘de Wijert’ in Groningen en Shell ‘Lange Amerikaweg’ in Apeldoorn achter zich te houden. In de grote finale nam het tankstation aan de snelweg A67 in Lierop het op tegen Shell ‘Magneux’ in Frankrijk en Shell ‘Berchem’ in Luxemburg.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell-station ‘Oeijenbraak’ aan A67 schenkt Barista Cup winnende koffie | TankPro.nl
Shell-tankstation ‘Oeijenbraak’ Lierop wint Barista Cup met ‘Dirty Matcha’

Shell-station ‘Oeijenbraak’ aan A67 schenkt Barista Cup winnende koffie

Voor de winnende koffiespecialiteit 'Dirty Matcha' moeten consumenten naar Shell Café Oeijenbraak aan de A67 in Lierop. Foto: Shell, 2023

De voor de vierde keer door Shell georganiseerde Barista Cup is gewonnen door Shell-tankstation ‘Oeijenbraak’ aan de snelweg A67 in het Brabantse Lierop. Barista Janske won met de door haar bereide koffiespecialiteit ‘Dirty Matcha’.

De Barista Cup wordt door Shell georganiseerd samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro. Barista’s van Shell-stations uit Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk nemen het in de competitie tegen elkaar op waarbij de winnaar zich de ‘Beste Barista op de weg’ mag noemen. Winnaar Janske van Shell Oeijenbraak wint dit jaar met de door haar bereide koffiespecialiteit ‘Dirty Matcha’, een combinatie van (haver)melk, matchapoeder, espresso en witte chocoladesiroop. De winnende koffie zal later dit jaar verkrijgbaar zijn bij alle Shell-stations met een bakery in de vier landen.

Zeventig

Tijdens een maandenlange competitie vooraf worden de barista’s getest op het gebied van koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Als onderdeel van de competitie brengt elk station een unieke koffiespecial in, waarbij storytelling een belangrijke factor is. Meer dan zeventig Shell-barista’s gingen dit jaar met elkaar de strijd aan. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de tankshop verhogen. “Door middel van deze competitie gaan de teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Cafe blends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten”, zegt Kees van Wezel, head of Foodservice & Coffee bij Shell. “Dit resulteert in een nog betere koffiebeleving en kwaliteit in onze stations.”

Eerste ronde

Shell Oeijenbraak wist tijdens de eerste ronde Shell ‘de Wijert’ in Groningen en Shell ‘Lange Amerikaweg’ in Apeldoorn achter zich te houden. In de grote finale nam het tankstation aan de snelweg A67 in Lierop het op tegen Shell ‘Magneux’ in Frankrijk en Shell ‘Berchem’ in Luxemburg.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.