Lekkerland voegt in Waddinxveen drie locaties samen tot één groot nieuw dc
40.000 vierkante meter

Lekkerland voegt in Waddinxveen drie locaties samen tot één groot nieuw dc

Vanaf september 2024 neemt groothandel Lekkerland direct aan de afslag van de A12 in Waddinxveen (ZH) een nieuw distributiecentrum operationeel in gebruik. Foto: Lekkerland, 2023

Groothandel Lekkerland realiseert aan de snelweg A12 in Waddinxveen één groot nieuw distributiecentrum. Op dit moment belevert het bedrijf onder meer tankstations vanuit drie verschillende locaties in de Zuid-Hollandse plaats. Het nieuwe 40.000 m2 grote dc moet in september 2024 operationeel zijn.

Lekkerland Nederland belevert op dit moment klanten, waaronder tankstations, vanuit distributiecentra in Waddinxveen, Son en Meppel. In Waddinxveen opereert het bedrijf als groothandel en logistiek dienstverlener vanuit drie verschillende locaties vlakbij Distripark A12. Hier gaat verandering in komen, want vanaf september 2024 neemt Lekkerland direct aan de afslag van de A12 een nieuw distributiecentrum operationeel in gebruik. “Onze visie is om ‘Your most convenient partner’ voor onze klanten te zijn, de beste strategische partner die hen maximaal ontzorgt”, zegt John van den Berg, directeur Operations. “Het nieuwe terrein van zo’n 60.000 m2 ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en zeer goed gelegen in het hart van de Randstad.”

Gasloos

Door de uitbreiding met het moderne en nieuwe dc realiseert Lekkerland in Waddinxveen in totaal 40.000 m2 aan logistieke vloeroppervlakte en met een totaal wagenpark van zo’n 174 vrachtwagens rekent het zich tot een professionele logistieke speler binnen de markt waarin zij opereert. “We zijn druk bezig met het ontwerp van de interne logistieke processen, die voor een groot gedeelte ondersteund worden door voice en pick-to-light picking”, aldus Van den Berg. Montea is de projectontwikkelaar die Lekkerland begeleidt in de realisatie van het nieuwe logistieke centrum, waarbij de nadruk ligt op een duurzame ontwikkeling: het gebouw is gasloos, regenwater wordt hergebruikt en het dak is uitgerust met zonnepanelen.

Toekomstproof

Met de ontwikkeling van één groot nieuw distributiecentrum realiseert Lekkerland Nederland een efficiënte en overzichtelijke logistieke operatie. Volgens Van den Berg is de groothandel hierdoor voorbereid op een verdere toekomstige groei en kan het zo nog beter haar logistieke duurzaamheidsdoelstellingen reliserebn. “We zijn blij dat we met deze locatie een strategische plek hebben gevonden die een toekomstbestendige en duurzame oplossing biedt voor onze logistieke activiteiten en bijdraagt aan onze klantbehoefte qua leverbetrouwbaarheid en futureproof assortiment.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lekkerland voegt in Waddinxveen drie locaties samen tot één groot nieuw dc | TankPro.nl
Lekkerland voegt in Waddinxveen drie locaties samen tot één groot nieuw dc
40.000 vierkante meter

Lekkerland voegt in Waddinxveen drie locaties samen tot één groot nieuw dc

Vanaf september 2024 neemt groothandel Lekkerland direct aan de afslag van de A12 in Waddinxveen (ZH) een nieuw distributiecentrum operationeel in gebruik. Foto: Lekkerland, 2023

Groothandel Lekkerland realiseert aan de snelweg A12 in Waddinxveen één groot nieuw distributiecentrum. Op dit moment belevert het bedrijf onder meer tankstations vanuit drie verschillende locaties in de Zuid-Hollandse plaats. Het nieuwe 40.000 m2 grote dc moet in september 2024 operationeel zijn.

Lekkerland Nederland belevert op dit moment klanten, waaronder tankstations, vanuit distributiecentra in Waddinxveen, Son en Meppel. In Waddinxveen opereert het bedrijf als groothandel en logistiek dienstverlener vanuit drie verschillende locaties vlakbij Distripark A12. Hier gaat verandering in komen, want vanaf september 2024 neemt Lekkerland direct aan de afslag van de A12 een nieuw distributiecentrum operationeel in gebruik. “Onze visie is om ‘Your most convenient partner’ voor onze klanten te zijn, de beste strategische partner die hen maximaal ontzorgt”, zegt John van den Berg, directeur Operations. “Het nieuwe terrein van zo’n 60.000 m2 ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en zeer goed gelegen in het hart van de Randstad.”

Gasloos

Door de uitbreiding met het moderne en nieuwe dc realiseert Lekkerland in Waddinxveen in totaal 40.000 m2 aan logistieke vloeroppervlakte en met een totaal wagenpark van zo’n 174 vrachtwagens rekent het zich tot een professionele logistieke speler binnen de markt waarin zij opereert. “We zijn druk bezig met het ontwerp van de interne logistieke processen, die voor een groot gedeelte ondersteund worden door voice en pick-to-light picking”, aldus Van den Berg. Montea is de projectontwikkelaar die Lekkerland begeleidt in de realisatie van het nieuwe logistieke centrum, waarbij de nadruk ligt op een duurzame ontwikkeling: het gebouw is gasloos, regenwater wordt hergebruikt en het dak is uitgerust met zonnepanelen.

Toekomstproof

Met de ontwikkeling van één groot nieuw distributiecentrum realiseert Lekkerland Nederland een efficiënte en overzichtelijke logistieke operatie. Volgens Van den Berg is de groothandel hierdoor voorbereid op een verdere toekomstige groei en kan het zo nog beter haar logistieke duurzaamheidsdoelstellingen reliserebn. “We zijn blij dat we met deze locatie een strategische plek hebben gevonden die een toekomstbestendige en duurzame oplossing biedt voor onze logistieke activiteiten en bijdraagt aan onze klantbehoefte qua leverbetrouwbaarheid en futureproof assortiment.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.