Harderwijks tankstation sleept keurmerk Lekker Glutenvrij in de wacht

Kok Tankstation heeft een primeur. Het tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk, dat de lunchroom Broodje Kok in huis heeft, kreeg als eerste tankstation van Nederland het keurmerk Lekker Glutenvrij 2017 uitgereikt.

Volgens de Harderwijkse ondernemer Johan Kok valt het voor mensen die kampen met coeliakie, ook wel gluten-intolerantie, niet mee om onderweg bij het tankstation een geschikt broodje te vinden. Het BP-tankstation sprong in op de vraag naar glutenvrije broodjes in de lunchroom. “Met ons restaurant Kok Experience waren wij al eerder druk bezig met glutenvrije gerechten en halffabricaten. We hebben zelfs een glutenvrije menukaart. Hierdoor werd het voor ons mogelijk ook Broodje Kok hierin mee te nemen.”

Glutenvrij eten onderweg

De lunchroom ging van start met glutenvrije broodjes, daarna kwamen er ook glutenvrije muffins en beleg voor op de broodjes. Vooral het hoge risico van kruisbesmetting moet in een lunchroom, waar veel gluten rondzweven, worden voorkomen. Daarom worden de broodjes apart afgebakken en bij het smeren gebruiken de medewerkers een aparte paarse snijplank en andere messen. Om de klanten op de hoogte te brengen van de glutenvrije mogelijkheden bij Broodje Kok, vroeg het bedrijf het keurmerk aan. “We zijn in één keer geslaagd. Voortaan is Kok Tankstation met lunchroom Broodje Kok aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.”

Mensen met coeliakie, ook wel gluten-intolerantie genoemd, kunnen niet tegen gluten. Volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft een op de honderd Nederlanders er last van. Voedsel met gluten zorgt bij deze groep voor beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm.

(Foto: Marco Jansen)

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Harderwijks tankstation sleept keurmerk Lekker Glutenvrij in de wacht | TankPro.nl

Harderwijks tankstation sleept keurmerk Lekker Glutenvrij in de wacht

Kok Tankstation heeft een primeur. Het tankstation aan de Hoofdweg in Harderwijk, dat de lunchroom Broodje Kok in huis heeft, kreeg als eerste tankstation van Nederland het keurmerk Lekker Glutenvrij 2017 uitgereikt.

Volgens de Harderwijkse ondernemer Johan Kok valt het voor mensen die kampen met coeliakie, ook wel gluten-intolerantie, niet mee om onderweg bij het tankstation een geschikt broodje te vinden. Het BP-tankstation sprong in op de vraag naar glutenvrije broodjes in de lunchroom. “Met ons restaurant Kok Experience waren wij al eerder druk bezig met glutenvrije gerechten en halffabricaten. We hebben zelfs een glutenvrije menukaart. Hierdoor werd het voor ons mogelijk ook Broodje Kok hierin mee te nemen.”

Glutenvrij eten onderweg

De lunchroom ging van start met glutenvrije broodjes, daarna kwamen er ook glutenvrije muffins en beleg voor op de broodjes. Vooral het hoge risico van kruisbesmetting moet in een lunchroom, waar veel gluten rondzweven, worden voorkomen. Daarom worden de broodjes apart afgebakken en bij het smeren gebruiken de medewerkers een aparte paarse snijplank en andere messen. Om de klanten op de hoogte te brengen van de glutenvrije mogelijkheden bij Broodje Kok, vroeg het bedrijf het keurmerk aan. “We zijn in één keer geslaagd. Voortaan is Kok Tankstation met lunchroom Broodje Kok aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.”

Mensen met coeliakie, ook wel gluten-intolerantie genoemd, kunnen niet tegen gluten. Volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft een op de honderd Nederlanders er last van. Voedsel met gluten zorgt bij deze groep voor beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm.

(Foto: Marco Jansen)

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.