Shell krijgt toestemming voor Starbucks in Apeldoorn

Shell mag een Starbucks-shop openen in zijn tankstation aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. Aanvankelijk zag de gemeente dit niet zitten, maar het is daar nu op teruggekomen. Het papierwerk is inmiddels geregeld, waardoor de komst een flinke stap dichterbij is gekomen.

Shell startte drie jaar geleden een samenwerking met de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Op diverse plekken in Nederland werden shop-in-shops geopend, terwijl op nog veel meer locaties een koffiemodule kwam. Ook het station in Apeldoorn beschikt hierover, maar het energieconcern wilde meer. Het zag potentie voor een volwaardige winkel, met uitgebreider assortiment, diverse zitgelegenheden en eigen personeel.

Concurreren

Het lokale bestuur vond het prima dat er een Starbucks binnen de gemeentegrenzen zou komen, maar niet op die specifieke plek. Het zou te veel concurreren met andere foodretailers in de stad. Shell kreeg daarom eerder dit jaar een ‘nee’ van de gemeente.

Nu blijkt dat toch toestemming wordt gegeven. Dat schrijft dagblad De Stentor. Momenteel kan nog bezwaar worden gemaakt, bijvoorbeeld door omwonenden. Mochten er geen bezwaren komen, opent de nieuwe Starbucks waarschijnlijk nog vóór het einde van het jaar.

Lees ook: Shell en gemeente Apeldoorn ruziën over komst Starbucks

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.