The Tosti Club breidt uit naar tankstationbranche

The Tosti Club uit Breda zet momenteel de eerste stappen in het petrolkanaal. De tostispecialist is in gesprek met enkele tankstationlocaties om een samenwerking te starten, waarbij wordt gedacht aan een shop-in-shop-constructie. Als alles volgens planning verloopt, gaat de eerste vestiging nog dit jaar open. Een verdere uitrol moet daarna plaatsvinden.

The Tosti Club is vorig jaar in Breda begonnen met een standalone-vestiging. Eerder dit jaar werd daar een tweede locatie in dezelfde stad aan toegevoegd. Later dit jaar opent in Rotterdam de derde vestiging de deuren. Daarnaast ziet oprichter Jacco Heijkoop veel potentie voor zijn tostiformule in het zogeheten out-of-home-kanaal. Daarbij denkt hij onder meer aan vliegvelden, hogescholen, universiteiten en dus tankstations.

Affetto Instore

Heijkoop is een samenwerking aangegaan met Paul Bouman van Affetto Instore, onder andere bekend van de bakeryformule Perszè waar er momenteel tien van actief zijn binnen petrol. De bundeling van krachten houdt in dat Affetto Instore zich bezighoudt met de uitrol van het tosticoncept bij onder meer tankstations. “We hebben in dit verband al contact met een tankstation-ondernemer en een grotere maatschappij”, meldt Bouman. Welke dit zijn, houdt hij nog even onder de pet.

Zoals de naam al doet vermoeden focust The Tosti Club vooral op het aanbieden van diverse tosti’s, zowel hartig als zoet. Ook kunnen bezoekers zelf hun tosti samenstellen, die in enkele minuten voor de ogen van de klant wordt belegd, gebakken en verder wordt verwarmd in de oven.

Formule

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciaal gemaakt desembrood waar achttien millimeter dikke boterhammen van worden gesneden. De formule biedt een ‘all day breakfast’ en speciaal gehakt. Ook is een eigen saus ontwikkeld voor bij de tosti’s. Deze saus kan ook per flesje worden verkocht aan de consument voor thuisgebruik.

Volgens Heijkoop en Bouman kan een shop-in-shop van The Tosti Club, die enkele vierkante meters in beslag neemt, prima dienen als een soort bakery. “En op sommige hele grote locaties kan het misschien naast elkaar bestaan, zowel een bakery als een shop-in-shop.” Voor stations die niet genoeg potentie hebben voor een bakery of een tosti-module denken beiden aan een voorverpakte tosti, genaamd TTCsandwi. Al kunnen de voorverpakte producten ook in combinatie met een shop-in-shop.

Training

De foodformule wil volledige ontzorging en een sterke marketing bieden. Ook traint het medewerkers tot op elk detail van producttraining en gastvrijheid. “Verder biedt dit tankstationbedrijven de mogelijkheid om zich te onderscheiden binnen de tankstationbranche of als ‘local hero’, doordat het een écht Nederlandse, herkenbare en toegankelijke formule is. De tosti is namelijk het National ‘erffood’ van Nederland.”

Tankstations verleggen de laatste jaren hun aandacht steeds meer naar de shop, omdat daar meer mee wordt verdiend dan met het verkopen van brandstof. Als gevolg hiervan zijn er in de petrolbranche steeds meer combinaties van tankstations met typische foodretailers. Denk bijvoorbeeld aan onbemande stations met een Subway, diverse Shell-vestigingen met een shop-in-shop van Starbucks of de dinsdag geopende AH to go-winkel bij een snelweg-BP.

Herkenbaar

“Je ziet steeds vaker dat bezoekers niet voor de brandstof, maar voor het shopassortiment naar het tankstation gaan”, legt Bouman uit. “Met The Tosti Club kun je je qua food als tankstationbedrijf herkenbaar op de kaart zetten en je onderscheiden, zowel in een buurt als met een rijkswegstation. Het is een sterk merk (logo) met niet zomaar een tosti.”

Tevens kan de formule aangepast worden naar de wensen van de lokale omgeving. “Bijvoorbeeld door het toevoegen van een tostivariant met Deventer Koek bij een locatie in de regio Deventer, of door het assortiment aan te passen met het toevoegen van lokale specialiteiten in andere regio’s van het land.”

Het logo:

logo The Tosti Club

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.