AVIA opent station met luxe restaurant Dorset

De AVIA-locatie aan de A1 bij Deurningen heropent eind dit jaar de volledig vernieuwde tankshop. Meest opvallend is dat ter plekke wordt samengewerkt met het luxe restaurant Dorset uit Borne. Daardoor zijn er naast typische tankstation-artikelen, ook luxere producten en gerechten te bestellen. Tevens komen er andere voorzieningen bij, zoals wifi, gratis te gebruiken Ipads en een loungeruimte.

Het tankstation aan de A1 ter hoogte van afslag Hengelo-Noord werd vorig jaar geramd door een vrachtauto. De noodzakelijke nieuwbouw was aanleiding om te onderzoeken of aan service, gemak en kwaliteit nog meer aandacht kon worden gegeven.

Visie

”Onze klanten, hoe divers ook, moeten zich thuis voelen in het station. Even een momentje van rust beleven. Daar hoort in onze visie ook lekker en gezond eten bij’, aldus Niek Weghorst van AVIA. Samen met Dorset werd een concept ontwikkeld, waarbij een foodplaza een prominente plek inneemt in het nieuwe station. Een ruime keuken met rondom een counter met uiteenlopende verse producten, maaltijden, fruit, delicatessen en een snoeperij.

”Zowel om mee te nemen als om direct van te genieten”, zegt Willem Dankers van Dorset. ”Het concept is gebaseerd op verse gezonde producten en gerechten met veel variatie, smaak en uiteraard kwaliteit. Klanten kunnen bijvoorbeeld vers gemaakte pasta, lasagne, hete kip of kalfswangetjes bestellen. Uiteraard is er ook een grote variatie aan broodjes. Daarnaast behoort een biologische cappuccino met een warme muffin tot de mogelijkheden.”

Foodplaza

Veel van de gerechten worden letterlijk langs de snelweg bereid in de foodplaza. De koks in de keuken van Dorset zelf verzorgen alle voorbereidingen. Het kwaliteitslabel van Dorset, één van de honderd beste restaurants van Nederland, behorend tot de Alliance Gastronomique en in het bezit van een Bib Gourmand, is dan ook de basis. “Onze filosofie is kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs en daar sluit Dorset bij aan”, zegt Weghorst.

Alle gerechten komen ook als ‘take-a-way’ op de kaart om thuis van te genieten. De kaart zal dan ook regelmatig worden aangepast. ”Binnen de mogelijkheden willen we veel variatie en verassingen bieden. In feite zoals we dat ook in ons restaurant doen”, licht Dankers toe.

Daarnaast is er gratis wifi, zijn er Ipads waar de klant gratis gebruik van kan maken en is er een grote loungeruimte waar mensen even hun rust kunnen pakken. Voor de vrachtwagenchauffeurs is er zelfs een was- en doucheservice. Vrachtwagenchauffeurs kunnen op het station douchen en hun kleding laten wassen.

Amersfoort

Recentelijk opende AVIA ook een onbemande locatie in Amersfoort, aan de Amsterdamseweg 151. Bij de locatie kunnen diesel, benzine en lpg worden getankt. Tevens kunnen klanten naast het station hun auto wassen in Henri’s Wasstraat, waarin voertuigen gewassen worden met zacht textiel. Dit is veiliger voor de autolak dan een kunststof borstel, maar zorgt wel voor een goed wasresultaat.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.