Kabinet wil nieuwe accijnsverhoging op shag

Het kabinet wil opnieuw de belasting op tabak verhogen. Het gaat dan om een verhoging op shag. De maatregel moet ingaan per 1 april 2016 en moet jaarlijks honderd miljoen euro opleveren voor de schatkist. Hoeveel de accijns per pakje shag precies wordt, is nog niet bekendgemaakt. Over een hogere heffing op sigaretten wordt niet gesproken.

De plannen zijn nog niet definitief. De Eerste Kamer moet haar goedkeuring nog geven. Voor tankstations in de grensstreek zou dit een nieuwe klap zijn. Door het prijsverschil met België en Duitsland verliezen ze veel omzet, zowel in de shop als op het voorterrein. Door een nieuwe verhoging van de prijs van shag wordt inkopen doen in het buitenland nog aantrekkelijker.

België

Voor bedrijven aan de Belgische grens kwam onlangs goed nieuws. Diverse belastingen, waaronder op shag en brandstof, gaan omhoog of zijn inmiddels al verhoogd bij de zuiderburen. Als echter aan de Nederlandse kant de accijns op shag ook verder wordt verhoogd, slinkt het voordeel van de Belgische maatregel aanzienlijk. Ook zijn er plannen om de accijns te verhogen op alcoholvrij bier, wat in veel tankshops wordt verkocht.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet wil nieuwe accijnsverhoging op shag | TankPro.nl

Kabinet wil nieuwe accijnsverhoging op shag

Het kabinet wil opnieuw de belasting op tabak verhogen. Het gaat dan om een verhoging op shag. De maatregel moet ingaan per 1 april 2016 en moet jaarlijks honderd miljoen euro opleveren voor de schatkist. Hoeveel de accijns per pakje shag precies wordt, is nog niet bekendgemaakt. Over een hogere heffing op sigaretten wordt niet gesproken.

De plannen zijn nog niet definitief. De Eerste Kamer moet haar goedkeuring nog geven. Voor tankstations in de grensstreek zou dit een nieuwe klap zijn. Door het prijsverschil met België en Duitsland verliezen ze veel omzet, zowel in de shop als op het voorterrein. Door een nieuwe verhoging van de prijs van shag wordt inkopen doen in het buitenland nog aantrekkelijker.

België

Voor bedrijven aan de Belgische grens kwam onlangs goed nieuws. Diverse belastingen, waaronder op shag en brandstof, gaan omhoog of zijn inmiddels al verhoogd bij de zuiderburen. Als echter aan de Nederlandse kant de accijns op shag ook verder wordt verhoogd, slinkt het voordeel van de Belgische maatregel aanzienlijk. Ook zijn er plannen om de accijns te verhogen op alcoholvrij bier, wat in veel tankshops wordt verkocht.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.