rechtbank

Tankstation-medewerkster krijgt € 2.350 smartengeld na overval

Een 25-jarige medewerkster van het Texaco-tankstation op de Burg. Schalijlaan in Capelle krijgt 2.350 euro smartengeld, omdat ze zwaar getraumatiseerd raakte na een overval op 30 december vorig jaar. De vrouw werd door een drugsverslaafde dader bedreigd met een op echt vuurwapen lijkend luchtdrukpistool.

De pompshop-medewerkster moest ze 875 euro kasgeld afgeven aan haar plaatsgenoot Jesaja P. (34), die onlangs is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden, waarvan tien voorwaardelijk. De rechtbank matigde de straf, zodat de verslaafde overvaller sneller behandeld kan worden.

Dader

De drugsverslaafde dader – tegen wie de aanklager 2,5 jaar celstraf eiste – heeft een strafblad van negen kantjes vol vermogens- en geweldsdelicten. Drie keer eerder pleegde de Capelse vader van drie kinderen al gewapende overvallen, meldt de Weekkrant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Tankstation-medewerkster krijgt € 2.350 smartengeld na overval”

Godfried Hendriks|02.05.13|12:17

Allereerst heel veel sterkte voor het slachtoffer!
Los van het slachtoffer (en dit is geen waardeoordeel want ik ken de details niet), constateer ik wel dat 875 euro veel te veel geld is om in de kassa te hebben. Ik ben helemaal niet blij dat een dergelijk bedrag ook nog in de publiciteit komt. We werken al jaren lang met alle partijen in de tankstationbranche om de inhoud van de kassa op tankstations steeds verder te verlagen en meer dan zo’n 200 euro hoeft er echt niet in de kassa te zitten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.