paypass, mastercard, betalen

Betalen met Paypass bij Duitse, Zwitserse en Engelse BP’s

Tankstations van BP en Aral gaan Mastercard Paypass accepteren als betaalmiddel in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De contactloze betaalmetode moet binnen twee jaar bij elk BP tankstation in deze landen.

Met Paypass kunnen klanten betalen door een pas met een Paypass chip vlakbij een contactpunt te houden. Er wordt dan contact gelegd met de bank waarna het bedrag van de rekening afgeschreven wordt, zonder dat de pincode ingevoerd hoeft te worden.

Betaling

Met Paypass kunnen banken zelf aangeven wat het maximale bedrag is van kleine betalingen. De maximale bedragen zijn in Duitsland 25 euro, in het Verenigd Koninkrijk 15 pond en in Zwitserland 40 Zwitserse Franken.

Omdat het bedrag rechtstreeks van de rekening wordt afgeschreven, hoeven gebruikers van Paypass niet op te laden, zoals nu het geval is bij de Chipknip. De kaart met Paypass chip kan ook gebruikt worden om hogere bedragen mee af te rekenen, maar hiervoor moet wel de pincode worden ingevoerd.

Mobiele telefoon

Daarnaast worden er technieken ontwikkeld om de kleine chip geschikt te maken voor horloges, mobiele telefoons en sleutelhangers, zodat een pas bij kleine bedragen niet nodig is.

“We zijn blij dat we samen kunnen werken met een gevestigde naam als BP, om de bewustwording en acceptatie van contactloze betalingen te stimuleren in drie belangrijke Europese markten”, zegt Javier Perez, voorzitter van Mastercard Europe.  “Een simpel ‘Tap&Go’ systeem stelt consumenten in staat om gemakkelijk, snel en veilig te betalen.”

Paypass

De Paypass is nog niet beschikbaar in Nederland maar wordt wel gebruikt in andere landen. Voordat het systeem in Nederland kan worden ingevoerd, moeten banken het gaan aanbieden en de betaalpassen hiervoor gereed maken. Daarnaast moeten winkeliers het systeem willen aanbieden.

Vanaf 2008 hebben bij V&D en ABN Amro pilots gelopen met Paypass maar het is nog niet landelijk ingevoerd. In de Verenigde Staten wordt er al gebruik van gemaakt en ook in Turkije, Frankrijk en Zwitserland is het systeem al geïntroduceerd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Betalen met Paypass bij Duitse, Zwitserse en Engelse BP’s | TankPro.nl
paypass, mastercard, betalen

Betalen met Paypass bij Duitse, Zwitserse en Engelse BP’s

Tankstations van BP en Aral gaan Mastercard Paypass accepteren als betaalmiddel in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De contactloze betaalmetode moet binnen twee jaar bij elk BP tankstation in deze landen.

Met Paypass kunnen klanten betalen door een pas met een Paypass chip vlakbij een contactpunt te houden. Er wordt dan contact gelegd met de bank waarna het bedrag van de rekening afgeschreven wordt, zonder dat de pincode ingevoerd hoeft te worden.

Betaling

Met Paypass kunnen banken zelf aangeven wat het maximale bedrag is van kleine betalingen. De maximale bedragen zijn in Duitsland 25 euro, in het Verenigd Koninkrijk 15 pond en in Zwitserland 40 Zwitserse Franken.

Omdat het bedrag rechtstreeks van de rekening wordt afgeschreven, hoeven gebruikers van Paypass niet op te laden, zoals nu het geval is bij de Chipknip. De kaart met Paypass chip kan ook gebruikt worden om hogere bedragen mee af te rekenen, maar hiervoor moet wel de pincode worden ingevoerd.

Mobiele telefoon

Daarnaast worden er technieken ontwikkeld om de kleine chip geschikt te maken voor horloges, mobiele telefoons en sleutelhangers, zodat een pas bij kleine bedragen niet nodig is.

“We zijn blij dat we samen kunnen werken met een gevestigde naam als BP, om de bewustwording en acceptatie van contactloze betalingen te stimuleren in drie belangrijke Europese markten”, zegt Javier Perez, voorzitter van Mastercard Europe.  “Een simpel ‘Tap&Go’ systeem stelt consumenten in staat om gemakkelijk, snel en veilig te betalen.”

Paypass

De Paypass is nog niet beschikbaar in Nederland maar wordt wel gebruikt in andere landen. Voordat het systeem in Nederland kan worden ingevoerd, moeten banken het gaan aanbieden en de betaalpassen hiervoor gereed maken. Daarnaast moeten winkeliers het systeem willen aanbieden.

Vanaf 2008 hebben bij V&D en ABN Amro pilots gelopen met Paypass maar het is nog niet landelijk ingevoerd. In de Verenigde Staten wordt er al gebruik van gemaakt en ook in Turkije, Frankrijk en Zwitserland is het systeem al geïntroduceerd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.