sigaretten, marlboro, camel, tabak

Zelfdovende sigaretten verplicht vanaf 18 november

NIET MEER GEBRUIKEN!! GEDOE MET ANP!!!

Vanaf 18 november mogen er alleen nog zelfdovende sigaretten verkocht worden in alle lidstaten van de EU. Philip Morris begint daarom in juli al met het uitleveren van een aantal varianten van zelfdovende sigaretten.

“Wij beperken ons voorlopig tot de varianten die matig verkopen”, zegt Robert Wassenaar van Philip Morris.  “Wij vervangen de sigaretten niet per merk maar per variant. Zo worden langzaam lopende varianten van Marlboro zoals de menthol vervangen, terwijl de gewone pakjes Marlboro nog niet als zelfdovende sigaret wordt uitgeleverd.”

Sigaretten

Zelfdovende sigaretten hebben een speciaal soort papier waar kleine buffers inzitten. Hierdoor gaat de sigaret vanzelf uit wanneer er even niet gerookt wordt. De maatregel geldt overigens alleen voor sigaretten en niet voor sigaren en vloeipapier voor shag.

De Voedsel- en Warenauthoriteit gaat controleren dat er na 18 november geen oude sigaretten meer verkocht worden. Tabaksfabrikanten nemen restpartijen niet terug.

Bovag

Jan Bessembinders zegt tegen de Bovagkrant dat ondernemers in de komende maanden daarom zorgvuldig moeten zijn met de inkoop van sigaretten, zeker als het gaat om minder gangbare merken. “Je wilt als ondernemer niet met partijen onverkoopbare tabak komen te zitten.”

Auteur: Steven Don

8 reacties op “Zelfdovende sigaretten verplicht vanaf 18 november”

Joanna|12.09.11|16:02

Wat voor troep wordt er dan nu weer ingestopt om de sigaret vanzelf te laten doven? Men gaat daardoor sneller roken en het brengt weer meer geld in het laadje. er worden meer aanstekers verkocht want men moet iedere sigaret 3 keer aansteken. ha ha . Krijgen we weer 3 keer 19 % meer BTW over de aanstekers in de staatskas.

leonard|09.10.11|21:46

het enige voordeel wat de brandvertragende sigaret heeft is dat je er vervelend van word dat aansteken iedere keer.
het scheelt bij mij twee pakjes per dag die ik minder rook.
in die context helpt het wel om van het roken af te komen.
ja heren fabrikanten dit gaat een hoop klantjes kosten, cq omzet.

roza|26.10.11|23:08

overal ligt as door dat snelle gedoof!!! krijg in de auto elke keer dat de as eraf valt bijna een ongeluk omdat je bang bent dat er vuur valt……
Ben inderdaad benieuwd naar wat er in zit want mijn marlboro smaakt niet meer hetzelfde en ik wordt er zelfs misselijk van. Fijn ook dat ze dit ook even aan de gewone mens kenbaar hebben gemaakt…………………………………….!?

Aad|10.11.11|18:47

Ik weet niet wat ze erin stoppen maar het is zeker niet allen een verandering in het papier. Ik rook helaas ca 4 pakjes Marlboro en het is nu echt mis. Smaak is ronduit vies. Smerig zelfs, voor mij geen Marlboro meer. Wat kan ik nog wel roken dat onveranderd is?

Ad Smits|21.11.11|19:36

Ben het eens met Aad, echter ik rook Camel Filter en de smaak is niet meer wat het was, zit vast iets in tussen het tabak. Heb dit uitgeprobeerd door de tabak in een vloeitje te rollen, en ook dan te smerig voor woorden. Zou wel eens willen weten wat voor bende er tussen het tabak zit i.o.v. Brussel, wellicht kunnen we daar een claim neer leggen wegens het wan genot wat ik nu nog heb van de voorheen voor mij heerlijke sigaret.

evert|01.12.11|03:50

Ik rook ook marlboro. Net als Roza word ik er misselijk van en geven ze me zelfs diaree. Toch rook ik net zoveel of zelfs meer hoewel de smaak veel slechter is, dit komt wellicht door het feit dat het bevredigende gevoel er voor mij niet meer is of toch is verminderd. Ik weet dat het de ideale gelegenheid is om te stoppen maar rook toch nog graag af en toe een sigaretje dus als iemand Aads vraag kan beantwoorden en ons vertellen welk merk wel nog hetzelfde smaakt ware dat zeer gewaardeerd.

Frank|03.12.11|22:48

Zou mijn verkoudheid echt zo zwaar zijn dat ik naast een verminderde smaak, ook bijna geen zuigkracht meer had ? Nee, niet de verkoudheid was de schudige, het waren de nieuwe zelfdovende sigaretten. Gadver ! Zelfdovend moest wel ten koste gaan van iets. Dat is dus een zwaar verslechterde smaak geworden. Ik ga er nu eindelijk mee kappen. Naast duur, zijn ze nu zelfs ook niet meer te pruimen. Stoppen is nu dus een makkie geworden. Zijn de tabaksfabrikanten er eindelijk toch zelf ook ingestonken…

Tomas M. Schrijvers|18.10.12|03:16

Ik ben het eens met de veranderde smaak en ook ik vind de huidige sigaret niet te pruimen.
Gelukkig na hem 10 seconden 900watt in de magnetron te leggen en daarna even laten rusten c.q uitdampen gaat ie niet meer uit.
Dus is het vochtigheid in de tabak in de sigaretten, waardeloos en voor de makers erg lucratief.
Wat weer is een bullshit niks anders.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zelfdovende sigaretten verplicht vanaf 18 november | TankPro.nl
sigaretten, marlboro, camel, tabak

Zelfdovende sigaretten verplicht vanaf 18 november

NIET MEER GEBRUIKEN!! GEDOE MET ANP!!!

Vanaf 18 november mogen er alleen nog zelfdovende sigaretten verkocht worden in alle lidstaten van de EU. Philip Morris begint daarom in juli al met het uitleveren van een aantal varianten van zelfdovende sigaretten.

“Wij beperken ons voorlopig tot de varianten die matig verkopen”, zegt Robert Wassenaar van Philip Morris.  “Wij vervangen de sigaretten niet per merk maar per variant. Zo worden langzaam lopende varianten van Marlboro zoals de menthol vervangen, terwijl de gewone pakjes Marlboro nog niet als zelfdovende sigaret wordt uitgeleverd.”

Sigaretten

Zelfdovende sigaretten hebben een speciaal soort papier waar kleine buffers inzitten. Hierdoor gaat de sigaret vanzelf uit wanneer er even niet gerookt wordt. De maatregel geldt overigens alleen voor sigaretten en niet voor sigaren en vloeipapier voor shag.

De Voedsel- en Warenauthoriteit gaat controleren dat er na 18 november geen oude sigaretten meer verkocht worden. Tabaksfabrikanten nemen restpartijen niet terug.

Bovag

Jan Bessembinders zegt tegen de Bovagkrant dat ondernemers in de komende maanden daarom zorgvuldig moeten zijn met de inkoop van sigaretten, zeker als het gaat om minder gangbare merken. “Je wilt als ondernemer niet met partijen onverkoopbare tabak komen te zitten.”

Auteur: Steven Don

8 reacties op “Zelfdovende sigaretten verplicht vanaf 18 november”

Joanna|12.09.11|16:02

Wat voor troep wordt er dan nu weer ingestopt om de sigaret vanzelf te laten doven? Men gaat daardoor sneller roken en het brengt weer meer geld in het laadje. er worden meer aanstekers verkocht want men moet iedere sigaret 3 keer aansteken. ha ha . Krijgen we weer 3 keer 19 % meer BTW over de aanstekers in de staatskas.

leonard|09.10.11|21:46

het enige voordeel wat de brandvertragende sigaret heeft is dat je er vervelend van word dat aansteken iedere keer.
het scheelt bij mij twee pakjes per dag die ik minder rook.
in die context helpt het wel om van het roken af te komen.
ja heren fabrikanten dit gaat een hoop klantjes kosten, cq omzet.

roza|26.10.11|23:08

overal ligt as door dat snelle gedoof!!! krijg in de auto elke keer dat de as eraf valt bijna een ongeluk omdat je bang bent dat er vuur valt……
Ben inderdaad benieuwd naar wat er in zit want mijn marlboro smaakt niet meer hetzelfde en ik wordt er zelfs misselijk van. Fijn ook dat ze dit ook even aan de gewone mens kenbaar hebben gemaakt…………………………………….!?

Aad|10.11.11|18:47

Ik weet niet wat ze erin stoppen maar het is zeker niet allen een verandering in het papier. Ik rook helaas ca 4 pakjes Marlboro en het is nu echt mis. Smaak is ronduit vies. Smerig zelfs, voor mij geen Marlboro meer. Wat kan ik nog wel roken dat onveranderd is?

Ad Smits|21.11.11|19:36

Ben het eens met Aad, echter ik rook Camel Filter en de smaak is niet meer wat het was, zit vast iets in tussen het tabak. Heb dit uitgeprobeerd door de tabak in een vloeitje te rollen, en ook dan te smerig voor woorden. Zou wel eens willen weten wat voor bende er tussen het tabak zit i.o.v. Brussel, wellicht kunnen we daar een claim neer leggen wegens het wan genot wat ik nu nog heb van de voorheen voor mij heerlijke sigaret.

evert|01.12.11|03:50

Ik rook ook marlboro. Net als Roza word ik er misselijk van en geven ze me zelfs diaree. Toch rook ik net zoveel of zelfs meer hoewel de smaak veel slechter is, dit komt wellicht door het feit dat het bevredigende gevoel er voor mij niet meer is of toch is verminderd. Ik weet dat het de ideale gelegenheid is om te stoppen maar rook toch nog graag af en toe een sigaretje dus als iemand Aads vraag kan beantwoorden en ons vertellen welk merk wel nog hetzelfde smaakt ware dat zeer gewaardeerd.

Frank|03.12.11|22:48

Zou mijn verkoudheid echt zo zwaar zijn dat ik naast een verminderde smaak, ook bijna geen zuigkracht meer had ? Nee, niet de verkoudheid was de schudige, het waren de nieuwe zelfdovende sigaretten. Gadver ! Zelfdovend moest wel ten koste gaan van iets. Dat is dus een zwaar verslechterde smaak geworden. Ik ga er nu eindelijk mee kappen. Naast duur, zijn ze nu zelfs ook niet meer te pruimen. Stoppen is nu dus een makkie geworden. Zijn de tabaksfabrikanten er eindelijk toch zelf ook ingestonken…

Tomas M. Schrijvers|18.10.12|03:16

Ik ben het eens met de veranderde smaak en ook ik vind de huidige sigaret niet te pruimen.
Gelukkig na hem 10 seconden 900watt in de magnetron te leggen en daarna even laten rusten c.q uitdampen gaat ie niet meer uit.
Dus is het vochtigheid in de tabak in de sigaretten, waardeloos en voor de makers erg lucratief.
Wat weer is een bullshit niks anders.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.