Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Fastned Liselotte Kooi: ‘EV de toekomst’
personalia

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Fastned Liselotte Kooi: ‘EV de toekomst’

Kooi, tevens twee jaar bestuurslid van stichting FAST, heeft bijna 20 jaar ervaring in corporate governance en financiën. Foto: Fastned, 2023

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft Liselotte Kooi benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Kooi’s uitgebreide kennis van het bedrijf, corporate governance en financiën zijn van grote toegevoegde waarde voor de onderneming, zo licht Fastned de benoeming toe. Kooi, tevens twee jaar bestuurslid van stichting FAST, heeft bijna 20 jaar ervaring in corporate governance en financiën. Als bedrijfsjurist bij De Brauw Blackstone Westbroek en andere advocatenkantoren in Amsterdam en New York, adviseerde ze ondernemingen, investeerders en investeringsfondsen op het gebied van corporate governance, financiën en M&A-transacties. Vanaf 2013 werkte Kooi bij zuivelcoöperatie Koninklijke FrieslandCampina. Als director group legal en company secretary gaf ze mede leiding aan de wereldwijde juridische afdeling. Kooi rijdt al vele jaren een bestuurder van elektrische voertuigen en heeft een sterke overtuiging dat EV’s die worden opgeladen met hernieuwbare energie de toekomst zijn.

Veranderingen

Tijdens de Algemene Vergaderingen kondigde Fastned nog meer personele veranderingen aan. Zo werd Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een nieuwe termijn van vier jaar. Hij was de afgelopen vier jaar voorzitter. Marije van Mens is teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Hiermee bestaat de Raad van Commissarissen van Fastned vanaf nu uit Liselotte Kooi (voorzitter), Bart Lubbers, Nancy Kabalt en Jérôme Janssen. Als gevolg van het terugtreden van Kooi bij FAST, is Michiel Weghs aangesteld als nieuw lid van de FAST Board. Henk Pals is herbenoemd als bestuurslid van de stichting voor een nieuwe termijn van vier jaar. Maaike Veen is de voorzitter.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Fastned Liselotte Kooi: ‘EV de toekomst’ | TankPro.nl
Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Fastned Liselotte Kooi: ‘EV de toekomst’
personalia

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Fastned Liselotte Kooi: ‘EV de toekomst’

Kooi, tevens twee jaar bestuurslid van stichting FAST, heeft bijna 20 jaar ervaring in corporate governance en financiën. Foto: Fastned, 2023

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft Liselotte Kooi benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Kooi’s uitgebreide kennis van het bedrijf, corporate governance en financiën zijn van grote toegevoegde waarde voor de onderneming, zo licht Fastned de benoeming toe. Kooi, tevens twee jaar bestuurslid van stichting FAST, heeft bijna 20 jaar ervaring in corporate governance en financiën. Als bedrijfsjurist bij De Brauw Blackstone Westbroek en andere advocatenkantoren in Amsterdam en New York, adviseerde ze ondernemingen, investeerders en investeringsfondsen op het gebied van corporate governance, financiën en M&A-transacties. Vanaf 2013 werkte Kooi bij zuivelcoöperatie Koninklijke FrieslandCampina. Als director group legal en company secretary gaf ze mede leiding aan de wereldwijde juridische afdeling. Kooi rijdt al vele jaren een bestuurder van elektrische voertuigen en heeft een sterke overtuiging dat EV’s die worden opgeladen met hernieuwbare energie de toekomst zijn.

Veranderingen

Tijdens de Algemene Vergaderingen kondigde Fastned nog meer personele veranderingen aan. Zo werd Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een nieuwe termijn van vier jaar. Hij was de afgelopen vier jaar voorzitter. Marije van Mens is teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Hiermee bestaat de Raad van Commissarissen van Fastned vanaf nu uit Liselotte Kooi (voorzitter), Bart Lubbers, Nancy Kabalt en Jérôme Janssen. Als gevolg van het terugtreden van Kooi bij FAST, is Michiel Weghs aangesteld als nieuw lid van de FAST Board. Henk Pals is herbenoemd als bestuurslid van de stichting voor een nieuwe termijn van vier jaar. Maaike Veen is de voorzitter.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.