EG Group behaalt PSO-keurmerk, als eerste in brandstofbranche Nederland

EG Group behaalt PSO-keurmerk, als eerste in brandstofbranche Nederland

'Met het PSO-certificaat zijn we in staat om objectief aan te tonen welke sociale impact we maken op het gebied van arbeidsparticipatie', aldus EG Group. Foto: EG Group, 2023

Na een analyse door PSO Nederland, heeft EG Retail (Netherlands), inclusief haar onderliggende entiteiten, de aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald. Het keurmerk is een erkenning voor wat EG Group als werkgever doet voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

“EG Group ziet de PSO als een waardevol instrument om aandacht te besteden aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en om dit op een duurzame manier te blijven doen”, reageert Head of HR Benelux Anne-Marie Donkers van EG Group. “We zijn blij met dit keurmerk en zijn er trots op dat we iedereen een kans willen en mogen bieden. De PSO-certificering is daar een mooi en concreet bewijs van. We zien ook dat onze partners en opdrachtgevers waarde hechten aan het PSO-keurmerk. Met het PSO-certificaat zijn we in staat om objectief aan te tonen welke sociale impact we maken op het gebied van arbeidsparticipatie.”

Verhogen arbeidsparticipatie

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk, ontwikkeld door TNO. Het maakt inzichtelijk in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van personen met een kwetsbare arbeidspositie. Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is het verhogen van de arbeidsparticipatie van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij alle soorten werkgevers: van MKB-ondernemingen tot multinationals.

Keurmerk

De PSO bestaat uit vier prestatieniveaus waarvoor bedrijven een keurmerk kunnen krijgen: van aspirant-status tot en met trede 3. EG heeft dit jaar de aspirant-status verworven, wat wil zeggen dat het bedrijf aantoonbaar goed presteert op het gebied van sociaal ondernemen en belangrijke stappen zet naar inclusief werkgeverschap. EG Group zegt het belangrijk te vinden om deze positie te behouden en ook de volgende stappen te zetten op de PSO-ladder. Hiervoor is een plan van aanpak opgesteld zodat volgens het bedrijf de komende tijd verder gebouwd kan worden aan sociaal werkgeverschap.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group behaalt PSO-keurmerk, als eerste in brandstofbranche Nederland | TankPro.nl
EG Group behaalt PSO-keurmerk, als eerste in brandstofbranche Nederland

EG Group behaalt PSO-keurmerk, als eerste in brandstofbranche Nederland

'Met het PSO-certificaat zijn we in staat om objectief aan te tonen welke sociale impact we maken op het gebied van arbeidsparticipatie', aldus EG Group. Foto: EG Group, 2023

Na een analyse door PSO Nederland, heeft EG Retail (Netherlands), inclusief haar onderliggende entiteiten, de aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald. Het keurmerk is een erkenning voor wat EG Group als werkgever doet voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

“EG Group ziet de PSO als een waardevol instrument om aandacht te besteden aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en om dit op een duurzame manier te blijven doen”, reageert Head of HR Benelux Anne-Marie Donkers van EG Group. “We zijn blij met dit keurmerk en zijn er trots op dat we iedereen een kans willen en mogen bieden. De PSO-certificering is daar een mooi en concreet bewijs van. We zien ook dat onze partners en opdrachtgevers waarde hechten aan het PSO-keurmerk. Met het PSO-certificaat zijn we in staat om objectief aan te tonen welke sociale impact we maken op het gebied van arbeidsparticipatie.”

Verhogen arbeidsparticipatie

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk, ontwikkeld door TNO. Het maakt inzichtelijk in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van personen met een kwetsbare arbeidspositie. Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is het verhogen van de arbeidsparticipatie van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij alle soorten werkgevers: van MKB-ondernemingen tot multinationals.

Keurmerk

De PSO bestaat uit vier prestatieniveaus waarvoor bedrijven een keurmerk kunnen krijgen: van aspirant-status tot en met trede 3. EG heeft dit jaar de aspirant-status verworven, wat wil zeggen dat het bedrijf aantoonbaar goed presteert op het gebied van sociaal ondernemen en belangrijke stappen zet naar inclusief werkgeverschap. EG Group zegt het belangrijk te vinden om deze positie te behouden en ook de volgende stappen te zetten op de PSO-ladder. Hiervoor is een plan van aanpak opgesteld zodat volgens het bedrijf de komende tijd verder gebouwd kan worden aan sociaal werkgeverschap.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.