Groothandel Lekkerland heeft in Nederland de eerste honderd procent elektrische levering gerealiseerd. De aflevering werd gedaan door een door het bedrijf aangeschafte elektrische Mercedes-benz eActros 400L. De groothandel noemt het ‘een logische volgende stap naar zero emissie’.
'logische volgende stap'

Groothandel Lekkerland realiseert eerste 100% elektrische levering

Wilbert van der Zalm overhandigt de sleutel van de Mercedes-Benz eActros aan chauffeur Henk Visser. Foto: Lekkerland, 2024

Groothandel Lekkerland heeft in Nederland de eerste honderd procent elektrische levering gerealiseerd. De aflevering werd gedaan door een door het bedrijf aangeschafte elektrische Mercedes-benz eActros 400L. De groothandel noemt de elektrificering van het wagenpark ‘een logische volgende stap naar zero emissie’.

Lekkerland Nederland gaat de komende periode experimenteren met verschillende elektrische vrachtwagens die ze aan hun wagenpark hebben toegevoegd. De Mercedes-Benz eActros is nu als eerste in gebruik genomen. Halverwege dit jaar wordt hier de e-Scania aan toegevoegd en later dit jaar volgt een elektrische Iveco Daily. “Waar we met de Mercedes-Benz met name de actieradius willen testen, zetten we met de e-Scania in op het testen van de technische inzetbaarheid qua laadvermogen,” aldus directeur Operations John van den Berg van Lekkerland Nederland. De eActros 400L beschikt over vier accu’s met een totale capaciteit van zo’n 448 kWh. Hiermee kunnen afstanden tot 400 kilometer worden afgelegd bij een gross combination weight van 27 ton.

Duurzaamheid

Bij het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen, dat in september wordt opgeleverd, bouwt Lekkerland een hypermoderne schaalbare laadfaciliteit die in de toekomst modulair kan worden uitgebreid. “Elke kilometer telt namelijk op weg naar zero-emissie”, aldus Van den Berg. De 10.800 zonnepanelen op het dak dienen als de belangrijkste energiebron voor de laadfaciliteit en voor de warmtepomp die in het gebouw is geïnstalleerd. “Maar we doen meer dan alleen ons wagenpark optimaliseren”, aldus Van den Berg. “We gebruiken hubs aan de rand van de stad, bedenken innovatieve concepten en oplossingen en nemen deel aan innovatieprojecten. Allemaal initiatieven waarmee we de logistiek van de toekomst steeds beter vorm kunnen geven. En initiatieven die naadloos aansluiten bij onze visie ‘Samen op weg naar duurzaamheid’.”

Lekkerland levert producten aan onder meer de branches petrol, travel, foodservice in retail, fastservice en tabaks- en gemakszaken. Het aantal verkooppunten waaraan wordt geleverd is ruim 74.000. De omzet van de groep bedroeg in 2022 14,2 miljard euro. Sinds 2020 maakt Lekkerland deel uit van de Duitse REWE Group.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groothandel Lekkerland realiseert eerste 100% elektrische levering | TankPro.nl
Groothandel Lekkerland heeft in Nederland de eerste honderd procent elektrische levering gerealiseerd. De aflevering werd gedaan door een door het bedrijf aangeschafte elektrische Mercedes-benz eActros 400L. De groothandel noemt het ‘een logische volgende stap naar zero emissie’.
'logische volgende stap'

Groothandel Lekkerland realiseert eerste 100% elektrische levering

Wilbert van der Zalm overhandigt de sleutel van de Mercedes-Benz eActros aan chauffeur Henk Visser. Foto: Lekkerland, 2024

Groothandel Lekkerland heeft in Nederland de eerste honderd procent elektrische levering gerealiseerd. De aflevering werd gedaan door een door het bedrijf aangeschafte elektrische Mercedes-benz eActros 400L. De groothandel noemt de elektrificering van het wagenpark ‘een logische volgende stap naar zero emissie’.

Lekkerland Nederland gaat de komende periode experimenteren met verschillende elektrische vrachtwagens die ze aan hun wagenpark hebben toegevoegd. De Mercedes-Benz eActros is nu als eerste in gebruik genomen. Halverwege dit jaar wordt hier de e-Scania aan toegevoegd en later dit jaar volgt een elektrische Iveco Daily. “Waar we met de Mercedes-Benz met name de actieradius willen testen, zetten we met de e-Scania in op het testen van de technische inzetbaarheid qua laadvermogen,” aldus directeur Operations John van den Berg van Lekkerland Nederland. De eActros 400L beschikt over vier accu’s met een totale capaciteit van zo’n 448 kWh. Hiermee kunnen afstanden tot 400 kilometer worden afgelegd bij een gross combination weight van 27 ton.

Duurzaamheid

Bij het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen, dat in september wordt opgeleverd, bouwt Lekkerland een hypermoderne schaalbare laadfaciliteit die in de toekomst modulair kan worden uitgebreid. “Elke kilometer telt namelijk op weg naar zero-emissie”, aldus Van den Berg. De 10.800 zonnepanelen op het dak dienen als de belangrijkste energiebron voor de laadfaciliteit en voor de warmtepomp die in het gebouw is geïnstalleerd. “Maar we doen meer dan alleen ons wagenpark optimaliseren”, aldus Van den Berg. “We gebruiken hubs aan de rand van de stad, bedenken innovatieve concepten en oplossingen en nemen deel aan innovatieprojecten. Allemaal initiatieven waarmee we de logistiek van de toekomst steeds beter vorm kunnen geven. En initiatieven die naadloos aansluiten bij onze visie ‘Samen op weg naar duurzaamheid’.”

Lekkerland levert producten aan onder meer de branches petrol, travel, foodservice in retail, fastservice en tabaks- en gemakszaken. Het aantal verkooppunten waaraan wordt geleverd is ruim 74.000. De omzet van de groep bedroeg in 2022 14,2 miljard euro. Sinds 2020 maakt Lekkerland deel uit van de Duitse REWE Group.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.