De Haan voegt Knaap-tankstations toe aan netwerk

De Haan Minerale Oliën heeft zijn netwerk recent uitgebreid met twee nieuwe locaties: Shell Nesselande aan de Brandingdijk in Rotterdam en de Tamoil Express aan de Swanlaweg in Zevenhuizen. De exploitatie van beide stations wordt overgenomen van ondernemer Koen van der Knaap, die zich binnen het bedrijf meer wil gaan focussen op elektrisch laden. 

Shell Nesselande is onder andere bekend vanwege de tankshop met het concept ‘Knaaps Keuken’. Binnen dat concept, dat de ondernemer zelf opstartte, worden verschillende soorten belegde broodjes, wraps, burgers en bijvoorbeeld snacks verkocht. De tankshop blijft vooralsnog onveranderd, vertelt Van der Knaap. “Voorlopig blijft het hetzelfde. De Haan heeft ervoor gekozen om het concept in stand te houden.” Voor de nieuwe exploitant zal de goedlopende shop vooral ook gebruikt worden om van te leren.

Verandering Tamoil Express

Bij het tweede tankstation, de Tamoil Express, wordt wel een verandering doorgevoerd door de nieuwe huurder. In de leegstaande shop opende Van der Knaap recent een keuken. Die deed dienst als ruimte waar de mise-en-place voor de Knaaps Keuken in Rotterdam werd gedaan. Bovendien was de keuken enkele dagen per week geopend als snackbar. Die snackbarfunctie verdwijnt nu. De voorbereidingen voor Knaaps Keuken, zoals het voorbakken van friet, blijven wel gewoon aan de Swanlaweg plaatsvinden. De twee tankstations blijven op die manier dus nog wel een aanvulling op elkaar.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Knaaps Keuken in Rotterdam. Foto: Remco Nieuwenbroek

Naast een grote shop beschikt het Rotterdamse Shell-station ook over een waspark met maar liefst twee wasstraten, twaalf wasboxen en tien stofzuigers. Ook bij de Tamoil-locatie kunnen klanten hun auto wassen.

Focus op laden

Van der Knaap krijgt door de overeenkomst met De Haan zelf wat meer tijd om andere ambities na te streven. Zijn opa begon 52 jaar geleden met het tankstation, vertelt hij. Nadat het al die jaren in de familie is gebleven, nam hij het roer tien jaar geleden zelf over. “Het is heel snel gegroeid en op een gegeven moment kom je op een punt dat je denkt: wat is de volgende stap? Toen ben ik met De Haan in gesprek geraakt. Zelf krijg ik nu wat meer rust om andere dingen te ondernemen.”

Daarbij denkt hij vooral aan het aanbieden van laadvoorzieningen. Recent voorzag hij een camping in de buurt van een laadpaal en opende hij een laadplein in het dorp Zevenhuizen. Concrete plannen met Knaap Laden zijn er nog niet. “Ik kijk wat er op mijn pad komt. De overname is net afgerond, dus dat is ook nog wennen.”

Verspreid over ons land heeft De Haan meer dan 160 tankstations met de merken BP, Esso, Shell en de eigen merknaam Haan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.