Betalen bij de pomp ryd pay

Ryd pay komt naar Nederlandse tankstationmarkt

Bron: Shutterstock (eenmalig gebruik). Foto is afkomstig van ryd pay

Het Duitse Ryd gaat een samenwerking aan met Vissers Energy Group. Door de overeenkomst kunnen klanten bij de Vissers-tankstations mobiele betalingen doen via de dienst ryd pay. 

Bij de zestig BP-, Vissers-, Shell- en Esso-stations die onder het bedrijf vallen, wordt het mogelijk om via de app of vanuit de auto met de dienst te betalen. Voor ryd pay is Nederland een ideale locatie om uit te breiden vanwege de nabijheid van thuisland Duitsland. Daarnaast zou Nederland een van de snelstgroeiende markten zijn voor mobiele betalingen, stelt het bedrijf. Ryd ziet dan ook ‘enorm potentieel’ in ons land.

Nederlandse markt veroveren

“De vreugde over de go-live van de eerste ryd pay-tankstations in Nederland is enorm”, zegt Sandra Dax, ceo van van de onderneming. “Met Vissers hebben we aan de kant van ryd pay een toekomstgerichte partner die de mogelijkheden van digitaal betalen al vroeg inzag. Samen willen we met ryd pay de Nederlandse markt veroveren en betalen bij het tankstation zo gemakkelijk mogelijk maken.”

“Tevreden klanten staan ​​bij Vissers hoog in het vaandel”, vult Gerbert Vissers, algemeen directeur van de Vissers Energy Group, aan. “Om dit mogelijk te maken, willen we alle technische mogelijkheden benutten. Dankzij de samenwerking met ryd pay kunnen onze klanten snel, gemakkelijk en contactloos betalen. Vandaag via de mobiele telefoon en in de toekomst, dankzij in-car betaling, rechtstreeks vanuit de auto.”

Direct betalen

Bij ryd pay wordt via de app of vanuit de auto direct bij de brandstofpomp betaald. Dat gebeurt volgens ryd veilig dankzij beveiligings- en encryptiemechanismen die voldoen aan de banknormen. Ryd pay-gebruikers kunnen de service gratis gebruiken bij alle partnertankstations. Het bedrijf valt onder de startup ThinxNet uit München.

Door de samenwerking met Vissers breidt ryd uit naar een nieuw land. Het bedrijf was al actief in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De dienst is verbonden via het cloudplatform van Tokheims MobyPay.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.