TanQyou stapt in parkeermarkt met eigen parkeerdienst

TanQyou lanceert in mei de parkeerdienst TanQyou Park. Met deze app is het mogelijk om in ruim tachtig gemeenten te parkeren en betalen. Met de introductie van de nieuwe parkeerdienst vergroot het Friese tankstationbedrijf zijn aanbod en wil het door middel van ‘cross selling’ zijn inkomsten verhogen.

TanQyou Park moet de goedkoopste parkeerdienst van Nederland worden, laat het bedrijf weten. De app zit op dit moment nog in de laatste testfase. Dit is een pilot onder de bestaande klanten van het tankstation van TanQyou in Franeker. Vanaf mei 2018 kan de app gebruikt worden in ruim tachtig gemeenten door heel Nederland. In de loop van het jaar zullen de overige gemeenten in Nederland daaraan toegevoegd worden.

Meer omzet genereren

De marges op brandstof zijn laag. Door het klantsysteem van TanQyou, dat inmiddels zes locaties heeft, kent de Friese startup haar klanten en kan het door middel van cross selling meer omzet halen uit één en dezelfde klant. “Natuurlijk kan deze situatie ook worden omgekeerd. We groeien als startup snel en de kans dat er in de toekomst nieuwe tankstations bijkomen in gemeenten waar de parkeerdienst al wordt gebruikt, is groot. In dit geval zullen de gebruikers van de app eerder bij ons komen tanken”, laat eigenaar Jan-Harmen Akkerman weten.

TanQyou is een onbemande tankstationformule, die volop inzet op gebruik van digitale hulpmiddelen. Door technologische innovaties zoals kentekenherkenning, wordt een My TanQyou-klant automatisch herkend bij de pomp en begroet bij zijn voornaam. Tevens profiteert de klant van verschillende acties en hulpmiddelen zoals de periodieke prijzenpot. De brandstofadministratie wordt bovendien automatisch bijgehouden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.